KAPITEN PARTIZANA OLGA STEPANOVIĆ: ODRASLA U CRNO-BELOJ PORODICI…NOVICA NAJVEĆI UZOR

Sa nepunih 24 godine kapiten je KŽK Partizan. Kakva je na terenu – uporna, hrabra, istrajna i jaka – takva je i u životu. Specijalno za naš sajt i čitaoce intervju je dala Olga Stepanović.

Završen je regularni deo sezone i sada počinju borbe za trofeje. Šta Olga, kao kapiten Partizana, očekuje i može obećati armiji navijača našeg kluba za predstojeći play-off i finalni kup turnir?

Što se tiče igranja završnice prvenstva i kupa, kada nastupaš za Partizan, jedino merilo i jedini cilj su trofeji. U skladu sa tim i ja pristupam narednim obavezama. Ne obećavamo ništa, osim borbu za svaku loptu, za svaki poen, za svaki skok. Posebno se to odnosi na odbranu! Pa dokle stignemo. Prvo što nam dolazi je Kup, dobro poznat sistem takmičenja, maksimalno smo fokusirani na te utakmice i idemo korak po korak. Iskoristila bih priliku da ovim putem pozovem navijače iz Banje Koviljače, Loznice i okoline da budu uz nas na završnom turniru koji se igra 16/17. marta u Banji, da nam daju vetar u leđa i budu naš 6. igrač!

Sa nepune 24 godine postala si kapiten jednog od najvećih evropskih klupskih imena kakvo je ima Partizana. Koliko ti to stvara obavezu, a koliko si ponosna na tu činjenicu?

-Velika je čast biti kapiten kluba koji ima ovakvu istoriju i za koji navijam od malih nogu. Deluje kao floskula, ali zaista sam odrasla u porodici koja je crno-bela, pa stariji brat neretko iskoristi priliku da me pred svaki meč podseti koji grb nosim na grudima i čiji sam kapiten. Apsolutno nema šale sa tim!

Dolaziš iz Šapca, sredine koja je dala mnogo odličnih košarkaša i košarkašica na čelu sa Mijailom Grušanovićem. Imaš li nekog uzora iz te sredine odakle dolaziš ili je to neko od vodećih imena ženske košarke kod nas ili Evropi?

-U periodu kada je šabačka košarka dostigla svoj vrhunac učešćem KK Ive Zorka Farme u najvišem rangu takmičenja, imala sam tek 3 – 4 godine, pa se svakako tog perioda ne sećam. Ono što je ostalo, jeste urbana legenda o „Mikanu“ koga ste pomenuli, on je svakako neko ko je ostavio neizbrisiv trag. Što se tiče nekog uzora koji sam imala, odrasla sam uz generecije „Partizana“ u kojima su nastupali Veličković, Lučić, Milosavljević, Bogdanović, Lovernj i ostali, pa bih njih izdvojila kao određene igrače na koje sam se ugledala (i dalje se ugledam).

Poznato je da, kad god imaš vremena, posećuješ utakmice ostalih selekcija u okviru JSD Partizan. Imaš li nekog “favorita” od ostalih sportova u okviru JSD-a i imaš li nekog omiljenog sportistu u našim redovima?

-Uvek kad mi vreme dozvoli volim da pogledam kako mušku košarku, tako i fudbal, ali i ostale sekcije JSD Partizan. Bez dileme, omiljeni sportista u našim redovima je Novica Veličković.

Kakva je Olga privatno? Izlasci, druženja, provodi…Ima li uopšte vremena za tako nešto, pored obaveza koje donosi igranje u Partizanu?

-Što se tiče mog privatnog života, uglavnom se sve svodi na košarku i fakultet. Student sam 4. godine Fakulteta za sport i fizičko vastipanje Univerziteta u Beogradu, tako da svaki trenutak kada nisam na treningu ili utakmici provodim na predavanjima ili pripremajući se za fakultetske obaveze. Obožavam nedelju, jedino taj dan je slobodan i rezervisan za porodicu i moje pse, koje obožavam!

Planovi sa klubom i lični planovi za karijeru. Da li se oni poklapaju ili sebe vidiš negde u velikim klubovima širom Evrope?

-Još uvek je rano da pričam o planovima za budućnost, trenutno sam u potpunosti koncentrisana na završnicu takmičenja u kupu i prvenstvu Srbije. Da prvo osvojimo što više trofeja, pa ćemo onda razmišljati o budućnosti!

Tvoja omiljena navijačka pesma?

-Volim sve pesme i često sebe uhvatim kako na zagrevanju pred utakmicu više pevušim nego što se zagrevam. Moja omiljena pesma je Molitva za igrača Partizana.

Poruka navijačima Partizana i poruka čitaocima ovog sajta?

-Jedan veliki crno-beli pozdrav za sve naše navijače i čitaoce ovog portala, uz poziv da dođu i osete čari ženske košarke i pozitivnu atmosferu koja vlada na našim utakmicama! U inat svima, uvek uz Partizan! Vidimo se u Banji Koviljači!

Zahvaljujemo se Olgi na izdvojenom vremenu za naš sajt uz želju da svoje snove o titulama sa Partizanom ostvari što pre!

Zabranjeno kopiranje i preuzimanje teksta bez saglasnosti autora ili sajta volimpartizan.rs!