KANJIŽA KUP 2018: Partizanu peto mesto, kapitenu Živkoviću nagrada za najboljeg strelca turnira

Zvanični sajt RK Partizan

KANJIŽA KUP 2018: Partizanu peto mesto, kapitenu Živkoviću nagrada za najboljeg strelca turnira

Slobodno možemo reći da je Kanjiža naša omiljena letnja destinacija, a samo takmičenje simbol dobrog rukometa, fer borbe i sportskog duha.

Rukometaši Partizana otvorili su turnir porazom. RK Celje, aktuelni slovenački šampion, bio je ubedljiv na startu nadmetanja – 41:24. Ni drugi dan takmičenja nije završen onako kako smo priželjkivali – crno-beli su poraženi od danskog Ribe Esbjerga rezultatom 30:19.

A onda je usledila pobeda koja je našim momcima podigla samopouzdanje i poslužila kao veliki podstrek pred završnicu Kanjiža kupa. U prijateljskoj utakmici van konkurencije Partizan je bio bolji od atinskog AEK-a i posle vrlo neizvesnih 60 minuta slavio 25:23 (11:11).

Poslednjeg dana turnira vodila se borba za plasman. Crno-beli su u meču za peto mesto savladali rumunsku ekipu ĆSM Bukurešt – 35:30. Bio je to pokazatelj da naša mlada ekipa može da se nosi sa velikim izazovima. Za podmlađen sastav, uz nekoliko novih prvotimaca, ova pobeda je toliko velika da je ostavila u senci prethodne poraze.

Za kapitena Nemanju Živkovića, koji je bio najbolji strelac turnira, učešće na ovogodišnjem Kanjiža kupu bilo je dobar, ali i težak test za Partizanovce.

,,Turnir je, kao i svake godine, bio preozbiljan za ekipe iz naše zemlje. Sigurno je da sam zadovoljan osvojenim petim mestom i srećan zbog pobede nad Bukureštom, koji je ozbiljna ekipa”.

Predvodnik crno-belih nije izostavio ni reči hvale za “novajlije” u timu.

,,Mladen Šotić se odlično uklopio u ekipu, a sjajan je bio i naš pivotmen Ivan Mićić, koji se zvanično priključio prvom timu, iako nije imao odmor tokom čitavog leta”.

Iako je ponosan na ceo tim i zalaganje svojih saigrača, kapiten je posebno izdvojio golmana Andreja Trnavca i srednjeg beka Andriju Đuričića.

,,Andrej je odlično shvatio zadatak koji će imati naredne sezone na našem golu, a takođe bih pohvalio i Andriju koji je veliki borac. Uprkos tome što nije pronašao pravu formu na turniru, borio se sa pritiskom i sigurno je da će njegova prava forma doći, nakon dve teške povrede”, istakao je Žile.

Treće mesto na ovogodišnjem Kanjiža kupu pripalo je danskom predstavniku Ribe Esbjergu, koji je za plasman među najbolje tri ekipe pobedio GorenjeVelenje rezultatom 27:20.

Trofej namenjen šampionu otišao je u ruke slovenačkog Celja, koji je u velikom finalu nadigrao hrvatski klub Nekse 27:26.

Posle svečane ceremonije zatvaranja turnira i dodele trofeja i priznanja, spuštena je zavesa na osmo po redu izdanje Kanjiža kupa, koje je ove godine okupilo šest ekipa iz SlovenijeDanskeHrvatskeRumunije i Srbije.

Rukometni klub Partizan se ovim putem zahvaljuje organizatorima i svim učesnicima Kanjiža kupa na divnom druženju, fer i korektnom sportskom nadmetanju i još jednom turniru za pamćenje.