Kadrovska situacija u Partizanu pred revanš sa Plzenjom još nejasna: Zdjelar spreman, opet bez Ostojića?

U kombinaciji za startnu postavu će izvesno biti i napadač Ognjen Ožegović. Najavljena temperatura za četvrtak u Češkoj je minus dva

NESTVARNO slabo izdanje u Lučanima, gde je Partizan u poslednjih pet minuta uspeo da izbegne bruku, koju je po prikazanom na terenu i zaslužio, arhivirano je već tokom prepodneva u Zemunelu. Sve misli su ekspresno okrenute ka revanšu šesnaestine finala Lige Evrope u Plzenju. A svaka misao vezana za ovu utakmicu počinje i završava se sa pitanjem – na koga će Miroslav Đukić moći da računa na “Dosan areni” posle beogradskih 1:1?

Kadrovska situacija koja je uoči prvog meča u Humskoj bila potpuno nevesela, ove nedelje deluje značajnije bolje, ali i dalje je pred stručnim štabom srpskog šampiona jedan ozbiljan znak pitanja. Veliko ohrabrenje predstavlja činjenica da su se Saša Zdjelar i Ognjen Ožegović priključili treninzima ekipe i ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti u naredna dva dana, Miroslav Đukić će moći da računa i na vezistu i na napadača prilikom formiranja startne postave.

Da podsetimo, obojica su u finišu priprema na Kipru “zaradila” gotovo identičnu povredu primicača, koja je u prvi mah kod Zdjelara delovala bezazleno. Ipak, posle snimanja u Beogradu je postalo jasno da će najzvučnija klupska akvizicija ove zime sigurno propustiti prvi meč protiv Plzenja, a gotovo identična situacija pratila je povredu Ožegovića. Sada su obojica u trenažnom procesu i trebalo bi da omoguće Miroslavu Đukiću znatno “širi pogled” prilikom kombinatorike oko jedanaestorice koji će u četvrtak u 19 časova istrčati na travu “Dosan arene”.

Najveću glavobolju i dalje predstavlja pozicija štopera. Isključenje Mitrovića je donelo velike probleme srpskom šampionu, jer je Bojan Ostojić propustio skoro kompletne pripreme zbog povrede zadnje lože. U njegovom slučaju situacija je i dalje daleko od idealne, a sutrašnja testiranja bi trebalo da pokažu da li će iskusni defanzivac biti u prilici da se “upari” sa Nemanjom Miletićem.

Ukoliko ne dobije zeleno svetlo, u centralnom delu odbrane bi mogla da se nađu dva čoveka istog imena i prezimena. Varijanta B je povlačenje Marka Jevtovića u poslednju liniju tima, jer se Zdjelar vraća u tim, a treća varijanta sa 17-godišnjim Svetozarom Markovićem je u ovom trenutku najmanje realna imajući u vidu neiskustvo veoma talentovanog štopera.

PROLEĆNI START UVEK TEŽAK
PROVUKAO se Partizan kroz “iglene uši” u Lučanima na startu proleća, a pogled na prethodnih šest premijera u drugom delu sezone pokazuje da “valjku” nisu strana zastajkivanja u prvoj utakmici posle zimske pauze.
Od 2012. do danas Partizan je pored Mladosti savladao još samo Rad (2017) i Donji Srem (2013), Novi Pazar je dva puta otkinuo dva boda crno-belima (2012. i 2014), jednom je to učinio Voždovac (2015), dok je OFK Beograd uspeo da savlada Tomićev tim u februaru 2016.

REVANŠ NA -2ŠIROM Evrope će tokom nedelje vladati pravi “polarni” uslovi, a crno-beli, i pored najavljene hladnoće u Češkoj u četvrtak, nemaju previše razloga za brigu. Najavljena temperatura za taj dan je minus dva u vreme odigravanja utakmice.

Izvor : Večernje novosti