Kadeti čuvaju uspomenu na Harisa

Zvanični sajt KK Partizan NIS

 

Harisovi klubovi, Budućnost Voli, Borac, Bosna Rojal i Partizan NIS, čuvaju uspomenu na svoju legendu!

Tradicionalni turnir kadeta Budućnosti, Bosne, Borca i Partizana, održan je ovog vikenda u Podgorici, u čast legendarnog košarkaša ovih klubova i nekadašnjeg kapitena Partizana, Harisa Brkića.

U petak i subotu, mladi košarkaši nekadašnjih Harisovih klubova, odmerili su snage a pobedu su odneli košarkaši Budućnosti koji su u finalu savladali crno-bele sa 96:82.

Kao i svake godine, specijalne nagrade za najkorisnijeg igrača turnira, najboljeg strelca i najmlađeg učesnika, obezbedili su Harisovi saigrači, Predrag Drobnjak, Vlado Šćepanović i Miroslav Berić. Ove godine, nagrade su uručivali Gavrilo Pajović i Nikola Bulatović.

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu, a košarku je počeo da trenira u KK Bosna sa 10 godina. Kao sedamnaestogodišnjak, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka. U redovima čačanskog tima, Brikić beleži svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji. Sledi povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna kupa. U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji je izborio plasman na “final four” u Barseloni. U sezoni 1999/00, Brkić je igrao za podgoričku Budućnost gde je i započeo sezonu 2000/01. Nedugo zatim, Haris se vratio u svoj Partizan, a kobnog 12.12.2000. godine je na parkingu ispred nekadašnje dvorane “Pionir” napadnut vatrenim oružjem. Tri dana kasnije, Haris je podlegao povredama.