“Kad španski gospodin postane srpski dripac”

Mondo sport

Trener Partizana Miroslav Đukić o ONOJ izjavi od prošle nedelje. “Kad se ponašam gospodski, očekujem to i od druge strane. Kad ne razumeju španskog gospodina, onda morate da se spustite na nivo srpskog dripca, da bi vas razumeli”.

Izvor: MN Press

Miroslav Đukić je oduvek važio za smirenog. I kad je bio fudbaler nije pokazivao nervozu, iako je igrao na vrlo odgovornoj poziciji – centralnog defanzivnog igrača. Nije takav bio ni kao trener. Do prošle nedelje.

Zato nas je Miroslav Đukić sve iznenadio kada je prošle nedelje bukvalno “sipao” magmu iz probuđenog vulkana. Kuvalo se u njemu, pričalo se o njegovom smenjivanju sa mesta trenera crno-belih, da bi “eksplodirao”.

Mnogo komentara izazvala je njegova izjava o “jebenom Štitaru” iz kojeg potiče, o dripcimadžukcima (što u medijima, što u fudbalskom okruženju).

Na konferenciji za novinare pred četvrtfinalni meč protiv Javora u Ivanjici, Đukić se vratio na tu temu.

Kaže da je dobio podršku porodice i prijatelja, kao i da svi znaju da je borac za istinu, pravdu i poštenje i da je došao trenutak da iz sebe izbaci ono što ga je tištilo.

“Prijatelji me jesu zvali da me podrže, znaju kakav sam borac, znaju moj mentalitet. I znaju da iz svega toga izađem jači. Niko mi nije zamerio, znaju da sam to ja, kad eksplodiram da kažem sve što mislim. Ja ne govorim iza leđa. Meni kad dođe momenat kažem sve u lice, ispraznim se, i onda sam mirniji. Oko mene su ljudi koji me podržavaju i znaju da kad tako nešto kažem govorim iz nekog poštenja, to je u meni tinjalo i ne kajem se… Borac sam za istinu i pravdu, živim za istinu i ne dam na sebe“, rekao je Đukić i nastavio:

Nekada morate da se spustite na određeni nivo da bi vas svi razumeli. Kada pričate kao gospodin, očekujete gospodstvo i sa druge strane. Pošto vas ne razumeju kao finog španskog gospodina, onda morate da budete pravi srpski dripac da bi vas svi razumeli“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *