Još jedno pojačanje u Partizanu: Stiglo čudo od deteta iz Italije!

Mozzart sport

Supertalentovani Đorđe Pažin je novi košarkaš Partizana! On je najnovije pojačanje crno-belih pošto je danas potpisao stipendijski ugovor, što je potvrdio i predsednik Ostoja Mijailović.

Pažin ima 16 godina, igra na poziciji beka, važi za jednog od najvećih talenata srpske i evropske košarke, a došao je iz italijanskog drugoligaša Stela Azure za koju je u prvenstvu debitovao kada je imao samo 15 godina. Ovako je prošle godine izgledao njegov debi u Seriji B.

Direktor crno-belih Dejan Kijanović govorio je o Pažinu na konferenciji za medije.
Pažin je po uzrastu kadet, ali će zbog kvaliteta biti priključen treninzima prvog tima. On neće propuštati ni obaveze u juniorskoj selekciji“, rekao je Kijanović.

Đorđe Pažin rođen je i odrastao u Ćupriji, jedno vreme igrao je mlađe kategorije Crvene zvezde, da bi se potom otisnuo u Španiju, gde je branio boje Real Madrida. U Italiju je stigao prošle godine. Prošlog leta je Pažin na kadetskom EP nastpajući za Srbiju izabran u idealnu petorku šampionata pošto je prosečno na turniru beležio 17,9 poena, 5,4 skoka i 1,6 asistencija po meču.