JAVIO SE BOŽINOV: Bivši igrač Partizana OTKRIO koga bi voleo da vidi na mestu sportskog direktora

Bugarski napadač Valerij Božinov proveo je u Humskoj dve godine. Nekadašnji as Juventusa i Mančester sitija, oblačio je dres Partizana od 2015. do 2017. i golovima ostao u srcu svih simpatizera crno-bele porodice.

Popularni “Boža” trenutno brani boje Levskog iz Sofije, ali je odlično upućen u dešavanja svog bivšeg kluba. O promenama u rukovodstvu, odlasku sportskog direktora Ivice Ilieva, kao i o mogućnosti da na njegovo mesto dođe legendarni kapiten Saša Ilić, iskusni napadač ima jasno mišljenje.

Valerij Božinov

– Saša Mora da preuzme Partizan! Tu nema nikakve dileme. Ne vidim ko je bolji od njega. Saša Ilić voli Partizan, kod njega nema nikakvih kombinacija, laži i korupcije. On bi 100 odsto pošteno radio za interese kluba, Saša Ilić je sinonim za Partizan. I ranije sam govorio da trena da postane novi sportski direktor. Vidim, čitam, Partizan je u golemim probelimam. Meni je zbog toga mnogo žao. To je klub velike tradicije, svetle istorije, sa armijom navijača. Mislim da je došlo vreme za neke nove ljude u klubu. Ilić je čovek iza koga treba da stanu svi pravi partizanovci. Nadam se da ima ljude sa kojima može da donese bolje dane za Partizaan – rekao je Valerij Božiinov.

Bugarin je odlično upoznat sa problemima koji muče crno-bele.

– Znam da fudbaleri nisu plaćeni i da plate nisu redovne. I tu ne mislim samo na fudbalere, već i na ljude koji rade u klubu, one koji održavaju terene, kuvarice, spremačice… A svi oni imaju porodice. Tu je srž problema. Kad igrača jednom slažu za novac, pa drugi, treći put, kako od njega da tražiš da sve od sebe na terenu da pruži i da bude profesionalac? Kad sam igrao u Partizanu, sve je bilo u redu. Plata je bila na vreme, a mi smo redovno igrali Evropu, bili šampioni države. Saša Ilić je veliko ime, simbol Partizana, on ne da treba da bude sportski direktor, već i predsednik, ali kada za to dođe vreme – istakao je Božinov.

Izvor Srbija Danas sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *