Janković : U Partizanu svi imaju iste ambicije

Marko Janković je u 2017. godini bio jedan od najboljih fudbalera u timu Partizana, sa kojim je osvojio duplu krunu. Potom je usledio plasman u Ligu Evrope, u kojoj su crno-beli uspeli da prezime.

Reprezentativac Crne Gore u razgovoru za Sport Klub rekao je da kad se sve sabere njegova ekipa ima više razloga za zadovoljstvo.

Moramo biti zadovoljni učinjenim. Osvojili smo duplu krunu, zatim izborili igranje u Ligi Evrope i u njoj prošli grupu. U domaćem prvenstvu trenutno zaostajemo za Zvezdom, ali ima još puno da se igra do kraja sezone“, rekao je Janković za Sport Klub.

U sledećoj rundi Lige Evrope rival Partizanu će biti Viktorija Plzenj. Reč je o možda ne toliko atraktivnom, ali svakako ne i lakom protivniku.

U ovoj fazi takmičenja sve ekipe su jake, ali ipak igramo protiv jedne ekipe koju smo priželjkivali. Mnogo toga će zavisiti i od prelaznog roka, ali sam siguran da ko god bude igrao će imati istu ambiciju, a to je prolazak dalje. Za sada ne znam ništa više o njima osim da su prvi u svojoj zemlji i da su u seriji dobrih rezultata“, naglasio je Janković.

Izvor: FK Partizan

Janković je zbog povrede mišića trbušnog zida propustio finiš jesenjeg dela sezone i samim tim najbitnije utakmice u Ligi Evrope, ali i u Superligi Srbije, kada nije igrao ni u večitom derbiju. Sve to mu je izuzetno teško palo, ali ipak raduje činjenica da će biti spreman za početak priprema.

Za sada ide sve po planu, pripreme počinjemo 10. januara i do tada ću biti spreman“, istakao je fudbaler Partizana.

Mediji su pisali da se vezista crno-belih nalazi na meti brojnih klubova, u čemu se posebno istakla portugalska Benfika. Ipak, on ističe da o tome ne zna ništa.

O tome ne znam ništa i to možda i nije najadekvatnije pitanje za mene. Znam da imam obavezu da se pojavim 10. januara u Teleoptiku kao svaki igrač Partizana“, naglasio je Janković u intervjuu za Sport Klub.