JA SAM VIŠE OD RADETA HTEO DA ON POTPIŠE ZA PARTIZAN: Miško Ražnatović prvi put o propalom transferu Zagorca i o tome šta se stvarno desilo!

Nedeljama su trajali pregovori, različite informacije se pojavljivale u javnosti, sam igrač je izneo šta je njegova želja, a na kraju je kompletan posao propao i mladi košarkaš je završio u najgorem timu ACB lige,Betisu.

Navijači crno-belih bili su ogorčeni zbog takvog ishoda, a najviše se na njihovom udaru našao jedan od najvećih košarkaških menadžera na svetu, koji zastupa i Zagorca, Miško Ražnatović,koga krive za sve.

Vlasnik agencije Beobasket, je sada prvi put progovorio šta se zaista dogodilo i zašto u Partizan nije stiglo toliko čekano i željeno pojačanje.

– Zagorac je, kao što je rekao na TV Arena, imao žarku želju da dođe u Partizan. Moja je bila čak i veća, jer sam najpre smatrao da je to bila odlična opcija za njega – započeo je priču o tome za “B92” Ražnatović.

Osim toga što je smatrao da je to najbolja sredina za Zagorca, Ražnatović po sopstvenom priznanju je na taj način hteo da pokaže da nema ništa protiv crno-belih, kao što ga krive navijači.

– Takođe želeo sam da pokažem da zaista nemam ništa protiv crno-bele populacije, i da čim uspostave normalno funkcionisanje kluba, spreman sam da saradnju vratim na pređašnji nivo. Sa dolaskom novog predsednika, zaista deluje da će se to dogoditi koliko narednog leta. U pregovorima novac nikada nije bio problem. Partizan je ponudio 12.000 evra (mesečno), jer je to bio maksimum i Rade je to odmah prihvatio, s obzirom da novac nije imao nikakvu ulogu – objašnjava Ražnatović i dodao:

 – Da je ponuđeno i manje od tog iznosa, on bi takođe prihvatio. Ovo je prvi put da govorim o novčanim elementima pregovora, ali zaista bih želeo da skinem tu etiketu traženje velikog ugovora od strane igrača. Problem je bila dužina ugovora i pregovori su tu zastali, da bi u jednom trenutku se i to praktično otklonilo – rekao je Ražnatović i odbio da komentariše navode predsednika kluba, Ostoje Mijailovića, da je glavni krivac što je sve propalo bivši trener Miroslav Muta Nikolić.

– Međutim, u tom trenutku su se dogodile neke stvari, o kojima ne bih želeo da govorim, koje su prouzrokovale razočarenje kod igrača, i promenu odluke, odnosno želju da se karijera nastavi u Evropi.