Iz Zagreba poručuju prigradskom klubu : “Kupili ste mesto u Evroligi, menjali ime da bi opstali”

Božo Miličević, nekadašnji direktor Zadra i Cibone i osnivač ABA lige, govorio je za “Sportske novosti” o aktualnom stanju u regionalnoj ligi, Ciboni, zbivanjima u hrvatskoj košarci i – Crvenoj zvezdi. O njoj je govorio iz vrlo ozbiljnog ugla:

– U ovoj (ABA) ligi je deo zemalja iz Evropske unije i oni moraju da se ponašaju u skladu sa zakonima EU. Moraju da imaju imati čiste ugovore s igračima… A drugi deo lige, e, to su nasleđeni, neki davno zaboravljeni principi poslovanja. Važno je ko se kako zove, brendovima se gleda kroz prste, pa imamo netransparentne klubove. Pitanje je ko bi imao dominaciju kad bi svi bili u istim okvirima. Mi smo Zvezdi, nije nikakva tajna, dopuštali neke stvari, promene imena, nejasnu situaciju s FMP-om i tu nije bio problem s nama, nego s njihovim zakonodavstvom. Nama je, pak, odgovarao brend Zvezde. Međutim, kad ceo ovaj prostor uđe u EU, ovde će se izgubiti pravila igre koje sada postoje za neke. Dok tako ne bude, u prednosti će biti populisti, bukači, galamdžije i oni će prodavati maglu. Jer ovo što se trenutno događa čisto je prodavanje magle i demagogija – rekao je Miličević za “Sportske novosti”.

Upitan da li misli da je Cibona nakon što je osvojila ABA ligu i stekla pravo igranja Evrolige prodala Zvezdi svoje mesto u elitnom takmičenju, odgovorio je ovako:

– Ne znam, ali ako je to išlo u tom smeru, onda je to moralo ići preko visoke politike i privrede. Ali, ograđujem se, kažem, to je tako ako je Cibona prodala Evroligu – rekao je Božo Miličević.

Izvor . Blic sport

Jedan komentar

Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *