IX Memorijal prof. Aleksandra Marinkovića: Sjajan početak sezone za crno-bele

Tekst i fotografije : Zvanični sajt AK Partizan 1945

Memorijal profesora Aleksandra Marinkovića, u organizaciji Atletskog saveza Beograda, održao se u čast trenera Nenada Stekuća, evropskog rekordera u skkoku u dalj. Veliki broj naših atleticara nastupio je na ovom takmičenju, ali najvredniji rezultat postigao je Boško Kijanović, pobedivši u trci na 100m, sa novim ličnim rezultatom 10.89s. Sada zasigurno možemo da kažemo – brat Aleksa ima naslednika!

Stefan Jakišić hrabro je krenuo na 110m prepone, ali u žaru borbe zakačio je preponu i zauzeo treće mesto. Miodrag Tresović trčao je trku na 100m i takođe osvojio bronzu, ostvarivši rezultat 11.21s.

27255CE2-150A-4B43-B21E-132EA4D123E3

Lepo iznenađenje priredili su puleni trenera Stevana Lazića. Miloš Radojković pobedio je sa novim ličnim 50.91s a treće mesto je zauzeo Nebojša Ćirić sa 52.44. Čestitke treneru i pulenima.

file1

Tamara Vuletić u svojoj prvoj ovogodišnjoj trci zauzela je treće mesto na 100m sa ostvarenim rezultatom 12.30s, ali nije razočarala. Tek će nam pokazati koliko brzo može da trči. Napred Tami!

Lena Lončarevic ubedljivo je vodila na 100m prepone, međutim zakačila je preponu, pala, ali odmah ustala i nastavila da trči, te tako je osvojila prvo mesto. Doktor je odmah sanirao povredu, a ova hrabra devojka istrčala je kasnije i 100m, kao da se ništa nije dogodilo. Bravo Lenče, želimo ti brzo zarastanje rana!

Naša mlađa juniorka Tijana Japunđić, i pored umora od subote gde je istrčala lični, hrabro se suprostavila starijim koleginicama na 400m i zauzela drugo mesto sa 58.78s. Želimo joj uspešne nastupe i da ostvari svoje želje!

file2

Zorica Stanić najperspektivnija je mlađa juniorka u bacanju kugle, ali nije respektovala starije koleginice i ubedljivo je pobedila. Ljubici Kuki ovo je prva godina kao mlađa Juniorka i u subotu je odnela pobedu, ali umor je učinio svoje pa je na mitingu bila treća sa 36.30cm. Svaka čast za naše bacačice, a njihovim uspesima tek ćemo se radovati!

Na 800m sa novimm ličnim pobedila je Katarina Milosavljević sa 2 :18,95 koja  je bukvalno uskočila u trku jer nije bilo trke na 3000m pa je uz ekspresno zagrevanje trčala. Naša Jovana Todorov vodila je u ovoj trci do zadnjih 120m ali joj je ponestalo snage za finiš. Očigledno da je još umorna od priprema, ali ipak je osvojila sjajno drugo mesto. Čestitamo i želimo im lične ove sezone.

file3

Ovo su bili prvi nastupi našiih atleticara, pa tek očekujemo dobro vesti.