IVICA ILIEV NE ŠTEDI POHVALE: Stanojević najbolji u tri decenije

ZA mene je Aleksandar Stanojević možda i najbolji trener Partizana u poslednje tri decenije.

Na taj način doskorašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev doživljava nedavno realizovani drugi mandat popularnog Stanoja na klupi Partizana. U razgovoru za “Novosti” Iliev otkriva da taj njegov stav nije svuda naišao na odobravanje.

– Nemam problem da kažem tako nešto, jer to zaista mislim. Veoma dobro se poznajemo, pratio sam rad i ostalih trenera što kao igrač nekada, što sa funkcije sportskog direktora. Bilo je i nekih naših bivših trenera koji nisu krili ljutnju kada sam im rekao da mislim da je Stanojević najbolje rešenje za klupu u poslednje tri decenije, ali to je moj stav – jasan je Iliev.

Stanojević je rođen 28. oktobra 1973, dok je Iliev stigao na svet 27. oktobra 1979. I pored razlike koja bez jednog dana iznosi tačno šest godina, njima dvojici su se karijere konstantno preplitale, kao da su odrasli u istoj školskoj klupi.

– Najpre smo bili saigrači, pa sam igrao za Partizan kada je Sale bio trener i kada smo se plasirali u Ligu šampiona, a eto treći put smo se ukrstili kada sam ja u klupskim kancelarijama, dok je on ponovo na našoj klupi. Ne sumnjam uopšte da će i sadašnja saradnja biti plodonosna kao i one ranije.

Kada se povede priča o kvalitetima koji su Stanojevića sa ekipom pogurali do Lige šampiona u leto 2010. i koji bi trebalo da predstavljaju adut na putu ka Ligi Evrope deset godina kasnije za Ilieva nema dileme.

– Sale ima sve što bi savremeni trener trebalo da ima. Ambiciju, karakter, poseban stručni kvalitet, generalno veliki broj njegovih vrlina je zaista na vrhunskom nivou. Nisu mu se otvorile karte na željeni način po odlasku iz Partizana, a ja sam siguran da će ponovo pokazati koliko vredi. Sadašnji selektor Portugalije Fernando Santoš me trenirao u PAOK, usuđujem se da kažem da je on na njegovom nivou.

Jasno je da su očekivanja u Partizanu uvek najviša, a na Stanojeviću je da pokuša da stavi znak jednakosti između mogućnosti i ambicija.

– Važno je da mu ekipa veruje od prvog dana jer je čovek koji autoritet stiče znanjem, a ne vikom. Ubeđen sam da će Stanojević napraviti velike stvari sa Partizanom. Dosta naravno zavisi i od sreće, ali mi osećaj kaže da ćemo prisustvovati spektakularnoj sezoni – optimista je Iliev.

Tekst preuzet sa portala Novosti sport