IVAN STELJIĆ : PARTIZAN JE OZBILJNO IME !

Tekst sa navijačkog fb profila “Odbojkašice Partizana” Autor : ALEKSANDAR MIJATOVIĆ

Za sve nas koji volimo i živimo za Partizan nije bilo shvatjivo da u okviru sportskog društva na postoji ženski odbojkaški klub.I to punih 45.godina.Svaka škola,svaki nastavnik fizičkog”formirao”je neke svoje klubove koji su nicali iz dana u dan.Svi sem Partizana.A onda se pre dve godine pojavio i ispravio tu nepravdu,gospodin Željko Tanasković.Okupio je svoje prijatelje da mu se pridruže.Jedan od njih je Ivan Steljić,već tada znano ime u odbojkaškom svetu.Njemu je Željko dao najteži zadatak,da formira i vodi prvi tim.Morao je Ivan da krene ni od čega,da igra najniži rang takmičenja.Rezultat,sve pobede i to bez izgublenog seta.Na pripremama klub je zatekla vest da se ekipa Zrenjanin fuzioniše sa Klekom i da odbojkaški savez Srbije raspisuje konknkurs za upražnjeno mesto.Dileme nije bilo.Partizan je veliki klub,mesto mu je među najboljima,prijavljuje se i pobeđuje na već pomenutom konkursu.Tu kreću i problemi za gospodina Ivana Steljića.Super liga zahteva ozbiljan tim,organizaciju,a njegova vizija je bila stvaranje igračica iz sopstvenih redova.Mali broj iskusnih devojaka i deca Partizana,to je imao na raspolaganju.Nije se žalio,samo je još jače radio.I dok su svi mislili da je ovo igra na samo jednu godinu,klub je ostvario svoj cilj.Obezbeđen je opstanak,izbegnut baraž,u kupu se doguralo daleko.Eliminisan je i Subotički Spartak.

Gospodine Steljiću na samom početku želimo da vam čestitamo kao i vašim saradnicima i igračicama na veoma uspešnoj sezoni.
Ivan:Hvala puno na čestitkama.
Zasluge za preskakanje takmičenja i ubedljive pobede na konkursima su zasluge jednog čoveka- Željka Tanaskovića. Veliko iskustvo za sve nas opstanak u Super ligi za koju smo počeli da se spremamo sredinom septembra, a nakon poslednjeg konkursa,što je prilično bilo kasno, ali smo uspeli.
2.Da li ste vi lično zadovoljni sezonom iza seba?
Ivan: Mislim da je ekipa zaslužila makar jednu poziciju više na tabeli jer smo skoro 14.kola bili na 7.mestu, ali život nekada ne računa kao što bi to matematika.
3. .Pratili su vas mnogi maleri,utakmice izgubljene na jednu loptu,povrede.Ćutali ste i radili.
Ivan: Zaista nisam kao igrač imao ni približno sličnu situaciju. U jednom momentu nismo imali nikoga od 3 licencirana dizača da bi naknadnim dolaskom Olge Erceg i mlađjane Ane Marije Jonjev popunili prazninu na mestu dizača,da bi opet na kraju sezone imali probleme na istoj poziciji.Zbog svega toga opstanak je još slađi
4.Bili ste uporni u tome da treba dati šansu našoj deci.Velika hrabrost je igrati super ligu sa tako mladim devojkama.Da li je to cilj i dalje?
Ivan: U sportu imate trenere koji prave igrače i trenere koji osvajaju trofeje.Da bi došao do ove druge opcije,očigledno moram da se potvrdim u prvoj.
5.Rezultat takvog razmišljanja je i veliki broj reprezentativki u svom uzrstu.
Ivan: To je potvrda da se razmišlja dugoročno u klubu i na način da se bude u vrhu Srpske odbojke.Sjajno je biti deo ozbiljne i velike priče i kluba ali i karijere mnogih naših reprezentativki.
6.Za vas odmora nema.Milica Kubura postala je novi član načeg kluba.Možemo li očekivati još sličnih pojačanja?
Ivan: Uprava kluba želi da plasman sledeće sezone bude duplo bolji nego ove .U skladu sa tim,sada imamo vremena da lagano i bez stresa formiramo ekipu koja će igrati zanimljivu i borbenu odbojku.Milica Kubura je devojka koja će nam,siguran sam,pomoći na tom putu,jer je motivisana maksimalno zbog svega što joj se dešavalo svojevremeno u njenom bivšem klubu.
7.Gde vi vidite granice Partizana?
Ivan: Granice ne postoje.Samo treba verovati u to što radimo i biti strpljiv i mislim da ćemo probijati zvučni zid.
8.Pratite li utamice mlađih kategorija i vidite li tu budućnost kluba?
Ivan: Naravno,dosta igračica je debitovalo iz kadetske i juniorske ekipe tokom ove sezone.Nameravamo da u sledeća dva meseca proverimo i neke juniorke koje su skrenule pažnju na sebe i da na taj nacin pokažemo svima u klubu da se razvoj svih igrača prati ozbiljno i s pažnjom.
9.Partizan je veliko ime,koliko je teško biti na njegovoj klupi?
Ivan: Teško,slatko i sa velikom dozom motiva uvek, i na svakom treningu, utakmici.
10..Na poslednjoj utakmici kao i tokom cele sezone imali ste veliku podršku navijača.Protiv Vizure SC”Master”bio je mali da primi sve ljubitelje odbojke.Navijači su vas ispratili ovacijama.Kako to ocenjujete?
Ivan: Ne samo na poslednjoj utakmici,već nekoliko puta tokom sezone u Masteru, ali i u Obrenovcu, S. Mitrovici, Pancevu… zaista prija i veliko hvala svim navijačima koji nas podržavaju i uživo,ali i putem drustvenih mreža.To je dokaz da smo.na pravom putu i da je Partizan ozbiljno ime na ovim prostorima.
Hvala Vam puno na saradnji i na sjajnom poslu koji obavljate sa ciljem popularizacije ženskog Odbojkaškog kluba Partizan.