Ivan Steljić o prvom timu i nastavku superligaške sezone

Zvanični sajt ŽOK Partizan

Za naš prvi tim odmora nema. Već u subotu očekuje ih u okviru Super lige gostovanje u Kleku.

Na žalost, razgovor sa gospodinom Ivanom Steljićem zapošinjemo pitanjem o zdravstvenom stanju u ekipi?

Trenutno zdravstveno stanje nije baš onako kako bi želeo bilo koji trener u ekipi koju trenira, ali ćemo morati da istrajemo u ovoj zaista maleroznoj sezoni. Raduje povratak Jelene Medarević, ali smo nekoliko dana pred Novu godinu ostali bez kapitena Danijele Stojanović koja zbog hroničnih problema sa kolenom iz prethodnih sezona verovatno završava ovu sezonu već u januaru. Aleksandra Georgieva je pod znakom pitanja za gostovanje u Kleku, jer je zbog velikog opterećenja na utakmicama Super lige sa 15.godina, zaradila upalu Ahilove tetive. Ostale igračice su pod kontrolom što se tiče oporavka pa se nadamo da ćemo biti u prilici da se borimo zdravi protiv bilo koje ekipe u Ligi.

Odmora gotovo i da nije bilo. Krenuli ste i sa prijateljskim utakmicama.

Devojke su imale ti dana slobodna za Novu godinu, došle su motivisane što se i videlo na jakoj proveri pred Bozić u Obrenovcu protiv ekipe Tenta, koju smo uspeli da pobedimo 3:1 i najavimo dobru seriju rezultata u nastavku prvenstva.

Na samom startu nastavka prvenstva dva veoma važna gostovanja: Klek koji ste u prvom delu pobedili i Spartak u Subotici od koga smo izgubili u jednoj dramatičnoj utakmici.

Svaka utakmica za nas je važna u nastavku i ulazićemo u svaku utakmicu sa ogromnom energijom i nadam se dobrim utakmicama i pobedama.

Da li se polako nazire tim koji će podneti najveći teret u nastavku šampionata?

Tim se iskristalisao tokom prvog dela prvenstva, ali uz Vanju Matić i Katarinu Raicević, konkurencija je još jača,oseća se na treningu i biće prostora za sve igračice da daju doprinos ekipi ka ostarivanju cilja.

Ispratili ste završnicu kvalifikacija kadetkinja za učešće na prvenstvu Evrope. Kako ocenjujete igre naših devojaka?

Bilo je prijatno gledati tri igračice Partizana i to u postavi kadetske reprezentacije Srbije, koje su skoro tri meseca pre kvalifikacija provele sa Prvim timom Partizana i čak jedine od svih reprezentativki igrale Super ligu. To je pokazatelj da je klub prepoznao talente koji bi za tri godine mogle biti nosioci igre u našoj seniorskoj ekipi.

Zahvaljujemo se gospodinu Steljiću na odvojenom vremenu sigurni da će on i devojke koje predvoditi kao i do sada ostavljati srce na terenu za crno-bele boje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *