Ivan Ćurković o dešavanjima u svečanoj loži

Bivši predsednik Partizana pokušao da objasni šta se zbilo između dva rukovodstva tokom 163. večitog derbija

Bivši predsednik Partizana Ivan Ćurković posmatrao je derbi iz lože stadiona u Humskoj i napustio je bez nekog posebnog fudbalskog utiska. Za optužbe generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da su u loži bili “specijalni gosti” sa zadatkom da svojim prisustvom plaše gostujuću stranu, Ćurković kaže da on nije video ono što se domaćima prebacuje.

– Skakali su svi i navijali u loži, ništa osim toga nisam primetio da se desilo. Ja imam prema toj pojavi jedan poseban odnos, ali ja ću mojim prijateljima reći u oči to što mi, eventualno, smeta u njihovom ponašanju, a suština je da su većinu iz oba rukovodstva nosile emocije. Nikakve “specijalne goste” nisam video – kaže Ćurković.

I prema prigovorima svojih naslednika na račun arbitraže Novaka Simovića, nekadašnji prvi čovek crno-belih ima dozu rezerve:

MN Press

-Vidite da nisu potrebni navijači da bi sudija delio pravdu pod pritiskom. Atmosfera u našem fudbalu je takva da sudija već oseća pritisak i nije važno koliko su popunjene tribine. Što se tiče Simovića i njegovog suđenja, vidim da je ostalo sporno to što je dosudio taj korner posle kojeg je došao penal. Ja nisam mogao da vidim iz mog položaja da li je pravilno postupio ili nije, pa ostaje da se vidi šta će reći sudijski komentatori i kakva će ocena biti za sudije. Bilo je dosta žutih kartona, Zvezda je bila robusnija, čvršća u tim duelima, pa su i više sankcionisani. Ali, generalno, derbi je bio bez šuteva i nekih ozbiljnijih šansi, jedna utakmica prosečnog kvaliteta. Partizan je bio možda malo bolji, ali ništa posebno – zaključio je Ćurković.

Tekst preuzet sa portala 24sedam