IN MEMORIAM

Zvanični sajt FK Partizan

Ilija Lukić, nekadašnji igrač Partizana, preminuo je u 75. godini.

Lukić je rođen je 21.12.1942. godine u Beogradu. Fudbalom je počeo da se bavi u mlađim kategorijama FK Železnik, a 1961. godine je postao član Prištine. Jula 1966. postaje član Partizana, za koji je odigrao 27 utakmica i postigao 24 gola.

S obzirom da je tada u Partizanu igrala generacija čuvenih Beba, nije uspeo da se nametne i postane prvotimac, pa u Humskoj 1 ostaje kratko i odlazi u Kaliforniju (Ouklend), gde nastupa za tamošnji klub Ouklend Klipers sa kojim osvaja prvu titulu titulu prvaka u prvoj profesionalnoj ligi Severne Amerike. Odatle prelazi u holandski Herakles, a u leto 1969. odlazi u francuski Ren i tu doživljava punu afirmaciju. Godine 1971 sa Renom osvaja kup Francuske. Kasnije je nastupao za francuski Ruen i austrijski Linc.

Po okončanju igračke karijere 1977. godine počinje da radi kao trener u Belgiji, Austriji i tako redom u 13 različitih klubova na 3 kontinenta sa kojima je osvajao nacionalna prvenstva i kupove. Najviše uspeha imao je u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Diplomirao je na višoj treneraskoj školi u Beogradu, a ima i diplomu fudbalskog trenera sa Univerziteta u San Francisku.

Campi, počivaj u miru i neka ti večna slava i hvala.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top