Iliev sumira utiske iz ulice “Mateje Kežmana” : Mekano do kraha

Večernje novosti pišu :

Došli su na stadion “Rajko Mitić” s namerom da odlože predaju šampionskog pehara bar do završnice prvenstva, a posle 90 i kusur minuta su ga praktično “bez ispaljenog metka” ostavili domaćinu da ga glanca i priprema za trofejnu vitrinu. Partizan je u subotu uveče na našem najvećem stadionu delovao kao nezainteresovana grupacija, nespremna da uradi bilo šta što bi finiš Superlige učinilo zanimljivijim.

Beskrvna i malodušna partija kažnjena je već posle dvadesetak minuta igre, a sve dalje viđeno predstavljalo je stvar rutine Milojevićevih pulena, od čega u danu posle 157. svetkovine srpskog fudbala ne beži ni sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

– Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi, ovo je bio njihov trenutak i iskoristili su ga na za njih najbolji mogući način. To je derbi, u prvih dvadesetak minuta se nije ništa dešavalo, da bismo posle dve naše greške primili dva gola, pa je sve dalje predstavljalo gotovo rutinsko odrađivanje posla. Ne pamtim da se neki tim u derbiju vratio posle minusa od dva gola, tako da je svaka priča o povratku u utakmicu posle tih 2:0 objektivno bila nerealna – govori Iliev u dahu.

Nemoć momaka u crno-belim dresovima je sportskog direktora umnogome podsetila na partiju prikazanu u revanšu šesnaestine finala Lige Evrope protiv češkog Plzenja.

– Ovo je bila utakmica koja, kao ni ta u Češkoj, nije donosila veliku tenziju. Tada je već napravljen ogroman uspeh, pa je trebalo rasterećeno pokušati da se ode korak dalje, a sada smo bili svesni da i u slučaju pobede nad Zvezdom teško možemo da nadoknadimo bodovni zaostatak. U oba ta meča smo odigrali ispod svakog očekivanja.

Partizan je u pomenutom meču protiv Plzenja napravio samo četiri faula, a preksinoć je i pored popunjenije rubrike na tom planu delovao kao ekipa koja ne može da pritisne rivala.

– Obe te utakmice smo odigrali previše mekano, a kada je tako, teško je očekivati da se uradi nešto više. Posle više od dve godine je došao kraj našoj nepobedivosti u derbiju, a kada je tako već moralo da bude, možda je sad i najmanje bolan trenutak.

Vremena za veća jadikovanja nema, pošto crno-bele već u sredu očekuje prvi meč polufinala Kupa Srbije na Banovom brdu protiv Čukaričkog.

– Bili smo svesni i pre derbija da je osvajanje Kupa naša glavna meta. Pored toga, finiš prvenstva će predstavljati lepu priliku za naše mlađe igrače da se dokažu, očvrsnu i pokažu da u narednoj sezoni mogu da budu oslonac tima – zaključio je Iliev.