Iliev o prelaznom roku…

Sportske net pišu…

Mnogi su razočarani, zabrinuti što ove zime Partizan nije doveo nijedno pojačanje, što je finansijska situacija u klubu nezavidna, ali sportski direktor crno-belih pre svega ističe one pozitivne strane i najavljuje skori početak nove Partizanove dominacije.

Za početak, da se podsetimo jučerašnjeg dela razgovora trenera Zorana Bate Mirkovića sa novinarima na temu eventualnih pojačanja.
Takva je situacija, takve su mogućnosti. Jedino što mogu da kažem da idemo dalje sa ovim kadrom. Idemo dalje. Mislim da je sve uslovljeno eventualnom prodajom nekih igrača, dok to ne bude bilo, mislim da ne možemo da pričamo u tom pravcu“, rekao je Mirković.
”Imali ste sastanaka sa upravom pre početka priprema, da li ste sa njima definisali nešto oko pojačanja?”

Rekao sam već na početku, mi smo ovde gde jesmo. Ja znam šta u životu znači kad se nema. Takva je u životu situacija, ne možete da tražite nešto kad nema“, odgovara Mirković.

”Ako se tako gleda, onda ni od vas ništa ne može da se traži?”

Ako bi se gledao taj lanac, onda bi trebalo da bude tako“, kratko kaže Bata.

Posle ovog razgovora stekao se utisak da se Mirković donekle pomirio sa situacijom, da je pomalo demoralisan i da i ne očekuje mnogo u zimskom prelaznom roku, ali tu je sportski direktor Ivica Iliev da unese neophodnu dozu optimizma.
U razgovoru za ”Žurnal”, Iliev nije pominjao finansijske probleme, već je naglasio da crno-beli još ne moraju da žure sa pojačanjima i da je najvažnije da se napravi pravi izbor, kvalitetan igrač, koji će da napravi razliku u ovom timu Partizana i koji će brzo da se uklopi u ekipu.
Ipak, otkrio je krajnji rok do kada bi zimska pojačanja trebalo da budu promovisana.
”Neće ni da bude previše promena, tri-četiri nova igrača, verovatno. U principu, mora da se pogodi! Naravno, to nikad ne znate… Potrebno je da budemo obazrivi. Verujem, u najkraćem roku, do kraja treće sedmice januara. Nije nam o glavu, što se kaže, tek je početak priprema, akcenat je na fizičkoj spremi, ako i stignu za desetak dana neće nešto previše da izgube”, objašnjava Iliev.
On je potom potvrdio da se pre svega, traži ofanzivni vezni igrač, a onda ”verovatno” i pojačanja na bekovskim pozicijama.
Iliev, takođe, velike nade polaže i u mlade igrače koji stižu iz omladinskog pogona i koji se sve više nameću za ulazak u prvi tim.
Zbog toga, kao i zbog poteza koji tek treba da uslede u prelaznom roku, ovom, ali i nekim narednim, sportski direktor Partizana veruje da će crno-beli uskoro prekinuti Zvezdinu dominaciju i ponovo preuzeti tron od večitog rivala.
”Škola je izbacila, ili tek će, četiri-pet vanserijskih igrača, pravimo bazu da u naredne dve-tri godine budemo dominantni. Svesni smo situacije, moramo da se pogledamo u ogledalo – lažnom borbom možemo sebi da naškodimo. Pokažimo ove polusezone da smo na pravom putu, da stvaramo vrhunsku ekipu, kadru da pobedi svakog”, optimistički je zaključio Ivica Iliev.