Iliev o Đukiću, Iliću, imenima koja se pominju kao pojačanja…

Informer sport piše…

Crno-beli su se plasirali u finale Kupa, u Evropi su izborili plasman u prolećnu fazu posle 14 godina, dok su u prvenstvu ostali bez titule.

– SUspešna sezona je kada osvojiš neki trofej. Imaš sezonu u kojoj osvojiš titulu, to je fenomenalno. Sa titulom je odlična sezona, sa Kupom je dobra, sa Kupom i ovakvim uspehom u Evropi je odlična sezona – rezonuje Iliev u razgovoru za Telegraf.

On je istakao da je trener Miroslav Đukić uradio odličan posao ove sezone.

– Čovek koji je napravio istorijsku godinu u Evropi i ako osvoji trofej, mislim da zaslužuje pohvalu. Svako ima pravo na mišljenje, ali detaljniju analizu ćemo dati kada se sezona završi – rekao je Iliev.

Kapiten Partizana Saša Ilić posle gola za prolaz u finale Kupa najavio je da razmišlja da igra još godinu dana, a direktor crno-belih ga podržava u toj ideji.

– Sale je moj prijatelj, saigrač, čovek sa kojim sam najbolje sarađivao u svojoj karijeri. Jednostavno, čovek koji je genije, koji je znanje, klasa koja je večna. Dokle god on bude želeo, a ja se nadam što duže, on će uvek Partizanu dati taj plus. On je legenda i može da uradi šta hoće, može da kaže želim da igram još godinu – poručio je Iliev.

Direktor crno-belih najavljuje da će biti promena u timu tokom leta, jer je jedan ciklus završen i za neke igrače je vreme da odu.

Imali smo ponude i zimus, ali ih nismo prihvatili zbog Evrope, odgovorni smo prema našoj kući, prema rezultatima i ambicijama velikog kluba. Ne može da se radi hazarderski, sve se radi smišljeno, s idejom i planom, kao što je bio slučaj prethodne dve i po godine, koliko sam ja sportski direktor.

Iliev je istakao je da Partizanu pre svega potreban napadač koji će postizati 25 golova po sezoni i da će to biti prioritet u prelaznom roku. On je demantovao da su crno-beli zainteresovani zaGiljermena iz Beneventa, za Urugvajca Teransa, desnog beka Milana Gajića i Milana Jevtovića iz Antalije.

A, na pitanje o mogućem povratku Leonarda je rekao:

– To je želja svih uvek, jer je to najbolji stranac koji je igrao na prostorima bivše Juge i Balkana možda, ne samo u Srbiji. Ko ga ne bi voleo? Ne treba ni postavljati to pitanje. Ako nam se ukaže šansa, mi ćemo sve učiniti da ga dovedemo – poručio je Ivica Iliev.