IDEMO DALjE, SIGURNO: U Partizanu optimisti posle prvog meča protiv Viktorije

Večernje novosti

NIJE Partizan u četvrtak uveče u svom “dvorištu” igrao “viktorije” protiv Viktorije iz Plzenja, ali je pokazao da i te kako ima rešenje za ekipu koja je jesenas nizala pobede kao na traci u svim takmičenjima. Nije Partizan ni došao do pobede koju je po svim fudbalskim parametrima zaslužio, ipak pokazao je da beogradskih 1:1 predstavljaju sasvim dobru osnovu za optimizam uoči drugih 90 minuta ovog dvomeča.

Zrela i disciplinovana igra Đukićevih pulena, baš onakva kakvu Evropa zahteva je ostala nenagrađena bar minimalnom pobedom. Prednost gola u gostima koju je tim Pavela Vrbe “spakovao” iz ofsajda desetak minuta pre kraja samo je nakratko skinula osmeh sa lica momcima u crno-belim dresovima, a vera u sopstvene mogućnosti i samim tim prolaz definitivno nisu poljuljani.

– Rezultat nam ne ide u prilog, ali videli smo da možemo i pripremićemo se još bolje za utakmicu u Češkoj. Drago mi je što sam ispunio obećanje i postigao gol, istovremeno mi je veoma krivo što nismo uspeli da sačuvamo prednost do kraja. U Plzenju moramo da damo gol i mislim da ćemo u tome uspeti, samo moramo da se pripazimo u defanzivi. Plzenj je veoma ozbiljan tim i na ovom nivou je najvažnije da odigraš dobro odbranu – podvukao je strelac jedinog gola za srpskog šampiona Leandre Tavamba.

Čvrstina odbrambenog bedema domaćina narušena je samo jednom, u 81. minutu, iz situacije kojoj je prethodio čist ofsajd Krmenčika. Ta situacija je prilično iznervirala Vladimira Stojkovića, koji je utisak je više vodio računa o tome da signalizira ofsajd, nego da spreči goste da dođu do zlata vrednog gola.

– Primili smo gol iz jedinog šuta na naš gol, gde je ofsajd bio ceo metar. Dešava se, ali mora da se kaže da je sudija pogešio. Ipak, hrabri ova igra. Idemo u Češku da pokažemo kako se gine za ovaj klub, siguran sam u prolaz – nema dilemu iskusni čuvar mreže.

Možda i najbolju partiju od letošnjeg povratka u Partizan pružio je Danilo Pantić. Mladi vezista se na poziciji zadnjeg veznog snašao kao da tu ulogu igra godinama.

– Ne bih ovaj rezultat okarakterisao kao nepovoljan. Jedan gol tamo će nam mnogo značiti, a sigurno je i da njima neće biti lako. Očekujemo istu Viktoriju tamo, nemaju šta da čuvaju, jedan gol menja sve. Fizički su zahtevna ekipa, iskreno, teško je skakati sa onolikim ljudima.

O činjenici da se Partizanu prečesto dešavaju “žute minute” koje ih koštaju povoljnijeg rezultata kako u Evropi, tako i na domaćoj sceni, govorio je Zoran Tošić.

– Ponavljaju nam se iste greške iz utakmice u utakmicu. Moramo da radimo na tome. Ovo je Evropa, protivniku je bila dovoljna jedna šansa za gol. Videli smo da je bio ofsajd, ali šta je tu je. U revanšu će biti slična utakmica. Viktorija je ozbiljna ekipa, ali imaćemo šansu da prođemo dalje.

LIMBERSKI ODUŠEVLjEN

LEVI bek Plzenja David Limberski nije krio oduševljenje ambijentom u Humskoj.

– Želeo bih da se zahvalim i domaćim i našim navijačima. U četvrtak sam igrao fudbal u jednoj od najboljih atmosfera koju sam ikad doživeo. Naši navijači su se lepo proveli, nije bilo nikakvih problema. Aplauzi domaćih navijača kada smo nepuštali teren su nešto što mora da se ceni.

NAVIJANjE BEZ MRLjE

PRIBOJAVALI su se u Humskoj određenih “nepravilnosti” na tribinama, pre, za vreme i posle utakmice sa Plzenjom, ali su na kraju svi u Partizanu mogli da odahnu. Gosti su čak na kraju sa terena ispraćeni aplauzom.

– Razgovarao sam sa ljudima iz UEFA, dobili smo sve pohvale za organizacije, nije zabeleženo baš ništa što bi moglo da se podvede pod sporno. Dugujemo veliku zahvalnost našim navijačima za primereno ponašanje – istakao je generalni direktor Miloš Vazura.

OSTOJIĆ U REVANŠU?

ISKLjUČENjE Milana Mitrovića u 85. minutu donelo je ozbiljan rebus stručnom štabu Partizana pred revanš u Plzenju, s obzirom na to da iskusni štoper Bojan Ostojić vuče povredu zadnje lože još od početka priprema na Kipru. Jučerašnje informacije su optimistične za crno-bele, pošto se očekuje da Ostojić od ponedeljka bude u punom trenažnom procesu.

 

U ČEŠKOJ BAR 600 “GROBARA”

AKTIVAN rezultat iz prvog meča šesnaestine finala Lige Evrope protiv Plzenja nesumnjivo će doneti veliko interesovanje “grobara” za revanš koji je na programu u četvrtak. Fudbalsko zdanje Plzenja “Dosan arena” je kapaciteta 11.722 što znači da će Partizan dobiti oko 600 ulaznica, ali je realno da “grobari” pronađu “alternativne pravce” kako bi ih u Češkoj bilo mnogo više.