Ideja crno-belih pred “polufinale”: Bez gola, pa…

Tradicija je na strani Partizana, trenutna forma je adut Nordsjelanda.

Ali, ne zbog toga što Danci igraju odlično, već što crno-beli od početka sezone ne mogu da pronađu pravi ritam.

Jer, Skandinavija je uvek bila premostiva prepreka za Partizan. Klub iz Humske kroz istoriju nikada u evrokupovima nije eliminisan u mečevima sa “vikinzima”, pobeđivao je Norvežane, Farane, Fince, Šveđane… Međutim, sa Dancima se nikada nije ni sastajao.

Tradicija i istorija nisu zanemarljive kategorije u sportu, igrači vole da čuju podatke koji im idu u korist, ne vole one druge, ali na kraju se uvek sve svede na teren i 11 protiv 11.

A, sudeći prema onome što su crno-beli pokazali u dosadašnjem toku sezone, pogrešno bi bilo reći da su u Dansku poneli igru koja izaziva optimizam, podiže samopouzdanje i plaši protivnika. Uostalom, da je tako, Zoran Bata Mirković verovatno ne bi debitovao na klupi u četvrtak u 19.45, na mestu sa kog je prošle nedelje sklonjen Miroslav Đukić.

Partizan teško dolazi do prilika, a samim tim – ako izuzmemo utakmice protiv Rudara iz Pljevalja – kuburi i sa postizanjem golova. Doduše, “parni valjak” ih slabo i prima. Od početka sezone odbrana crno-belih je samo dva puta kapitulirala.

Defanzivni tandem srpskog vicešampoiona, Mark Valjente i Nemanja R. Miletić, veruje da će se kockice konačno složiti protiv Danaca i da će dolazak novog trenera Zorana Mirkovića probuditi ekipu.

“Ovo je praktično polufinale na putu za Ligu Evrope”, počeo je Mark Valjente.

“Čeka nas snažna ekipa i posle prve utakmic ništa neće biti rešeno. Dvomeč će biti odlučen posle 180 minuta. Moramo da budemo koncentrisani od početka do kraja i da očekujemo protisak Nordsjelanda”, rekao je Španac.

Tekst preuzet sa portala Mondo sport