I Standard želi da kupi napadača Partizana!

Telegraf sport piše…

Malo je nedostajalo da pre mesec dana Đorđe Jovanović napusti Partizan i pređe u redove Briža, ali taj transfer iz, do danas, nepoznatih razloga nije kompletiran, iako su dva kluba definisala finansijske uslove.

To izgleda ipak nije kraj “koketiranju” talentovanog napadača sa belgijskim velikanima, jer se nedavno ponovo otvorila mogućnost da nastavi karijeru u “Župiter” ligi, pošto se za njega veoma zainteresovao i – Standard iz Liježa, saznaje Telegraf. Klub koji sa klupe vodi Rikardo Sa Pintu.

Ukoliko bi transfer bio priveden kraju na pravi način, a očekuje se da se to dogodi već početkom naredne sedmice, Standard bi crno-belima isplatio obeštećenje za Jovanovića, sa kojim bi bio potpisan višegodišnji ugovor.

Međutim, mladi fudbaler ne bi odmah konkurisao u najjačoj selekciji velikana iz Liježa, već bi bio prosleđen na pozajmicu u neki od belgijskih klubova iz najjače lige. Na taj način bi stekao neophodno iskustvo. Takav je bar okvirni plan ukoliko se posao okonča na pravi način.

To je verovatno i jedino rešenje za Partizan i Jovanovića u ovom trenutku, jer drugo ne postoji pošto napadač više nije u planovima stručnog štaba i kluba (više okolnosti, neke su fudbalske, neke nisu).

Usled komplikacija prilikom najavljivanog transfera u Briž, Jovanović je ponovo priključen prvom timu dan pred put u Sloveniju, ali je tokom celih priprema samo trenirao. Nije odigrao nijedan kontrolni meč, niti je licenciran za evropske kvalifikacije.

Samo čudo bi moglo da promeni njegov status posle angažovanja dvojice novih napadača, ali se čuda retko dešavaju. Iako nema zbora da se radi o veoma talentovanom igraču…