Humska zove novog golmana: Na radaru Partizana momak koji je odbranio šest penala u Superligi

Mladi reprezentativac Marko Ilić želja crno-belih

Jedan prelazni rok je iza Sava Miloševića, predstojeća dva trebalo bi da nacrtaju precizniju sliku o tome kako trener Partizana vidi tim u budućnosti. Letos su dovođeni igrači u serijama, dok se za narednu zimu i jun 2020. sprema dopunska selekcija, sa zadatkom da proširi kadar i spreči vidljive oscilacije kojima je Parni valjak podložan u poslednjih nekoliko meseci.

Ideja struke je da u januaru osnaže poslednju liniju (Slobodan Rajković već trenira u „Zemunelu“, ali ima i ponude iz Italije, poslednja se javila Peruđa), napad (Nikola Petković iz Javora je jednom nogom maltene u Humskoj), možda vezni red (pominje se i ime Nikole Kuveljića, takođe iz Ivanjice), biće korekcija u manevru i bekovskim pozicijama zavisno od odlazaka, dok paralelno sa igračima u polju, crno-beli imaju ideju da angažuju novog golmana. Pogled im skreće ka krovu Tržnog centra „Stadion“ i zaustavlja se na – Marku Iliću.

Čuvar mreže Voždovca privukao je pažnju ljudi iz Partizana i prema informacijama Mozzart Sporta, u proces realizacije transfera se već krenulo. Doduše, neformalno, ali se u fudbalskim krugovima može čuti kako na Topčiderskom brdu vide 21-godišnjeg Ilića kao rešenje na duge staze. Pogotovo što je reč o mladom reprezentativcu i što je ispred njega prostor za značajan napredak.

Ilić je dete Vojvodine, ali kako nije dobio šansu u Novom Sadu pored neprikosnovenog Emila Rockova odlučio je da, posle sezone na pozajmicu u Proleteru, avgusta 2018. pređe u Voždovac i za sezonu i po u dresu Zmajeva postao jedan od boljih mladih golmana na superligaškog sceni. Dosad je skupio 45 utakmica za tim iz Zaplanjske ulice, a posebno se istakao odbranjenim penalima. Od 13 kaznenih udaraca zaustavio je čak šest i to: Aleksi Vukanoviću dok je nosio dres Napretka, lane Milanu Makariću na meču sa OFK Bačkom i Stefanu Čoloviću iz Proletera, da bi u aktuelnoj sezoni prozreo udarce Ivana Rogača iz Inđije, Đura Zeca iz Napretka i Nenada Lukića iz TSC-a.

Iako je Voždovac u subotu veče poražen na stadionu „Rajko Mitić“, stručnjci su saglasni u oceni da je Marko Ilić (ugovor do juna 2021) imao nekoliko zapaženih intervencije i protiv Crvene zvezde. Dodatni kvalitet: skupio je šest mečeva za Orliće – po tri pod komandom Nenada Milovanovića i Ilije Stolice, a kako sadašnji selektor voli golmane koji znaju da igraju nogama verovatno će mu i taj detalj pomoći prilikom budućeg angažmana. Gdegod bilo.

Marko Ilić nije jedini golman na koga iz Partizana motre, što svedoči o planu da se tokom zime i taj deo ekipe osnaži. Mada će mnogi pomisliti da je dovođenje novog čuvara mreže usko vezano sa kiksom Vladimira Stojkovića u Hagu, takav zaključak ne odgovara istini, jer je odavno prisutna ideja da se angažuje još jedna „jedinica“ u situaciji kad Nemanji Stevanoviću ugovor ističe sledećeg, a Filipu Stevanoviću leta 2021. Kako je i sam Stojković u jeseni karijere, jasno je da crno-beli moraju da misle na budućnost i da se rukovode idejom da angažuju kvalitet sa srpske scene, jer bi bilo pogubno ako bi jedno mesto stranca potrošili na čoveka među stativama.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *