Humanitarna akcija za pomoć Dušanu Todoroviću (foto, video)

Zvanični sajt FK Partizan

Mali Dušan Todorović ima samo četri godine, a toliko snova i ljubavi u sebi koje svakodnevno želi da podeli sa svima.

Njemu, kao i mnogim vršnjacima na tom dečijem putu, isprečio se najveći neprijatelj karcinom. I kada su svi pomislili da je bitka dobijena, neprijatelj je zadao udarac i vratio se. Dukiju je dijagnostikovan neuroblastom. Dugo se nije znalo da li postoji lek za ovu dijagnozu i kada su konačno stigle vesti da nada postoji i da se može krenuti sa terapijom u Španiji, pojavili su se novi problemi, potrebno je sakupiti 200.000 evra za deset dana.

Dobri ljudi, navijači Partizana su udruženim snagama donosili dresove iz svojih privatnih kolekcija i dali ih na aukciju koja je organizovana na splavu Zapa barka.

Svoju veličinu kao i uvek pokazali su članovi crno-bele porodice – fudbaleri Zoran Bambi Tošić, Nemanja (R) Miletić, kapiten Novica Veličković i naši rukometaši trener Bojan Butulija i Darko Stevanović.

U kolekciji dresova našli su se dres Ivana Tomića iz sezone 96/97, Predraga Mijatovića, Bude Vujačića, Zorana Tošića, Novice Veličkovića, lopta sa potpisima igrača Partizana iz lige Evrope…

Naši crno-beli momci su kupovinom dresova sakupili oko 600.000 dinara uz pomoć Saše Ilića i Ognjena Ožegovića, koji su se uključili telefonskim putem.

Sada je red na tebe, pošalji SMS na 5757 za pomoć Dušanu ili uplati novčana sredsva na jedan od dva računa. Vreme je počelo da teče, moramo brže sa Dukijem do cilja!

Biljana Obradović

Back to Top