Hteo ih je Ivica, al ni jedna nije eksplodirala “bombica”!

Ne pamti se da je zimski prelazni rok bio skroman u Partizanu kao što je slučaj ove godine. U Humsku su stigla samo tri igrača – Dejan Georgijević na pozajmicu iz Ferencvaroša, a Musa Ndžaje i Radivoj Bosić kao slobodni igrači za koje nije plaćeno obeštećenje. Međutim, mnogo je duži spisak onih koji su odbili poziv Partizana, kao i igrača za koje crno-beli jednostavno nisu imali para, piše ”Informer”. Crno-beli su se potrudili da pojačaju ekipu treneru Zoranu Mirkoviću pred nastavaka šampionata, ali su bili daleko od uspeha. Pozive su dobili Ivan Obradović, Evrton Luiz, Nemanja Antonov, Milan Gajić, Mirko Ivanić i Tokmak Nguen, ali su ih svi i odbili.

Everton Luiz

Obradović je bio prvi na spisku želja pošto je bio pred raskidom ugovora u Anderlehtu, ali je dolazak Freda Rutena za trenera belgijskog kluba doneo i novu šansu za Obradovića koji je obavestio Partizan da se neće vraćati. Everton Luiz je ljubimac Grobara i delovao je kao sigurna opcija za povratak makar na pozajmicu, ali je Brazilac otišao u MLS u tim Real Solt Lejk. Žekleli su crno-beli i Nemanju Antonova koji je prošle sezone bio na pozajmici u Humskoj, a iako slobodan igrač, Antonov nije hteo da se vrati jer mu se nij dopalo iskustvo kada je prvi put bio u Partizanu. 

Ivan Obradović

Možda su i posebno bolni za navijače pokušaji da se dovede Mirko Ivanić i Milan Gajić pošto su obojica završila u redovima večitog rivala Crvene zvezde. Ivanić je iz poštovanje prema Zoranu Mirkoviću saslušao ponudu Partizana koju je odbio, dok je Gajić zbog navijačkog opredeljenja izabrao Ljutice Bogdana. Rajko Brežančić i Josef Šural su takođe bili među potencijalnim pojačanjima, ali ni oni nisu došli u Humsku.

Nikola Milenković

U kakvoj su finansijskoj krizi crno-beli najbolje govori propali transfer Tokmaka Nguena. Norveški Stremsgodset tražio je 400.000 evra za njega, dok je Partizan ponudio 150.000 i procente od narednog transfera. Zbog toga je Nguen na kraju završio u Ferencvarošu koji je bio spreman da plati traženu sumu.

Izor:Srbija Danas sport