GROBARI,LENDEJL I DRUGARI SAVLADALI PRVAKA I “LJUDE U ZELENOM”

Košarkaši Partizana u derbiju 19. kola ABA lige savladali su Budućnost sa 76:67 (17:12, 15:19, 23:15, 21:21).

Ovo je bio meč koji može da bude presudan za konačan poredak ekipa pred plej-of, jer su u prvom duelu slavili Podgoričani sa 75:71, što i te kako ide na ruku ekipi Andree Trinkijerija.

Prva deonica je u potpunosti pripala crno-belima, uz odlično raspoloženog Stefana Jankovića koji je do polovine iste već imao sedam poena, ali su kasnije drugi individualci stupili na scenu.

Bitadze je doživeo povredu zgloba u sedmom minutu i za njega je tada meč bio završen, pa je Barović morao da uskače i odigra veći deo susreta.

Norisu Kolu je ovo bio najgori meč od kada je došao, jer bukvalno ništa iz igre nije mogao da pogodi, a, pokušavao je i te kako.

Na početku druge deonice, ofanziva Podgoričana je nakratko vratila neizvesnost, ali je onda Lendejl krenuo da odgovara, kako kucanjima, tako šutevima sa distance, a neretko je pokušavao i za tri.

Bližio se odlazak na veliki odmor, a Australijanac je briljirao, međutim, ne i ostatak tima kog je stigao umor, pa je na kraju Trinkijeri sve to “začinio” tehničkom i prednost se istopila za 32:31 u korist domaćih.

Lendejl se nije zaustavljao, briljirao je pod košem Budućnosti, pa je tako vraćao neophodnu prednost u punom “Pioniru”, zajedno sa ostalima vratio dvocifreni plus, dok sa druge strane, gosti su gotovo svaki poen sticali teškom mukom.

Sa +9 otišlo se u poslednjih 10 minuta, a sredinom četvrtine je krenula mala panika kada je tim Jasmina Repeše došao do minus četiri.

Kada se visoka postava Partizana umorila, na scenu je stupio Renfro sa Pejdžom, a pomenuta dvojica su sjajnim ulazima, polaganjima i šutevima sa distance podizala publiku na noge.

Lendejl je briljirao sa 23 poena, tri asistencije i jednim skokom, drugi najefikasniji bio je Nikola Janković sa 12 poena i tri dodavanja, dok je Renfro bio poslednji dvocifreni sa 10 poena i 11 asistencija. Kod Budućnosti Edvin Džekson je imao 19, Noris Kol 14, a Erl Klark 12.

Na kraju, veoma važan trijumf Partizana koji je izbio na treće mesto ABA lige, iza Crvene zvezde i Cedeveite, pa će, ukoliko sve ostane kao sada, crno-beli u plej-ofu na Zagrepčane, a u drugom paru repriza finala iz prošle sezone.

Partizan – Budućnost 76:67 (17:12, 15:19, 23:15, 21:21)

Dvorana: “Aleksandar Nikolić”; Gledalaca: 6.000; Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Mario Majkić;

Partizan: Janković 12, Pejdž 9, Si 9, Marinković, Gegić 4, Veličković, Pecarski, Renfro 10, Janković S. 7, Lendejl 23, Gagić 2.

Budućnost: Džekson 19, Kol 14, Šehović, Klark 12, Barović 7, Klark K. 9, Šehović S, Gordić 2, Bitadze 2, Popović 2, Bel, Nikolić.

Izvor Blic sport