GROBARI PIŠU:LJubav od 612km, jer je – PARTIZAN MAGIJA…

Autor teksta : Hristina Poposka

LJubav od 612km

LJubav je večna inspiracija za sve kompozitore, slikare, pisce, umetnike … Životna snaga koja može preći sve granice nemogućeg. Svaka osoba na ovoj planeti osetila je ljubav bar jednom u životu, svaka je pokušala da je objasni svojim sopstvenim rečima, pokušala je da predstavi njeno najtačnije značenje , ali bez obzira koliko su u pravu bili u vezi sa tim, kako su je sami doživeli , nisu bili u pravu kako je doživljavaju svi drugi. Svi smo različiti i zato imamo različita razmišljanja.

Moja ljubav nije poput bilo koje druge, moja ljubav se ne sastoji od obične supstance ili emocije, ljubav o kojoj govorim sastoji se od tima, sastoji se od jednog posebnog društva, pojedinaca, sastoji se od sekunde, nervoze, bezbrojnih suza, dana neizmerne sreće i svega onoga što je spakovano u jedno.

LJubav koju osećam i razumem je ljubav prema timu, ljubav prema mom Partizanu. LJubav koju osećam čak i na udaljenosti od 612 km, ljubav kojom prekrivam te kilometre kako bih mogla da uhvatim onaj trenutak neizmerne sreće onog trenutka kada su sve ćelije u mom telu kao da su dobile neku novu supstancu u njima, trenutke pristupa JNA, trenutke u Pioniru ili gde god da ta ekipa igra.

U tom trenutku doživljavate neke stvari koje su opisali najveći pesnici. Doživljavate sreću zbog datog gola, koša, sreće koju niste mogli da opišete, ali i sa tim timom doživljavate tugu, suze koje su deo svakog gubitka. U jednom trenutnku samo odrasteš na drugačiji način, počneš da razmišljaš da si ljudsko biće, a ne neki broj iz niza, razlikuješ se od svih ostalih, ali zato si poseban. Budući da ste deo te odabrane navijačke grupe, učite da jedinstvenost i raznolikost nisu stvari zbog kojih bi trebalo da žalite, već su stvari zbog kojih biste morali da se ponosite. Jer Partizan je nešto posebno, nešto čarobno.

Partizan je magija, Partizan je umetnost.

‘’ What is done in love, is done well’’ – Vincent Van Gogh