GROBARI PIŠU – VLADO ŠĆEPANOVIĆ

Tekst koji je pisan 2015.godine kao znak zahvalnost našem Vladi Šćepanoviću, za sve radosti koje nam je doneo u svetom dresu :

VLADO SĆEPANOVIĆ

Nekako svima nama na pominjanje”pobedonosnog koša”misli logično krenu ka Turskoj i Zagrebu, gde su nam SALE i DULE doneli neopisivu sreću,radost i ponos.

Naša INSTITUCIJA naravno da ima još momaka koji se mogu podičiti da su svojim postignutim koševima ostavili trag u našim srcima i zauvek našli mesto u našim sećanjima.

Finalna serija 2003/2004 i četvrta utakmica protiv Hemofarma doneli su VLADI ŠĆEPANOVIĆU ono zbog čega svi igrači žele i maštaju kada dođu u PARTIZAN.Njegov koš uz zvuk sirene za pobedu od 77-79 i novu titulu , zauvek su ovog momka obeležili kao ikonu i idola mnogih kojima je srce CRNO-BELO.

ŠĆEPA je rođen 1975.godine u Kolašinu i svoju karijeru je više gradio u Podgorici i inostranstvu nego u PARTIZANU.Međutim, njegove sezone 2001/2002, kao i 2003/2004, bile su sasvim dovoljne da ovaj vanserijski košarkaš pokaže svima, koji mu je klub na srcu i za koga diše.Njegova hrabrost,snaga i srčanost nisu ostavljali nikog ravnodušnim a kao PEČAT svemu sto je dao svom PARTIZANU, došao je i taj već pomenuti koš u Vršcu, kada je dobivši loptu od Materića prešao čitav teren i, preko tri igrača, upisao sebe u istoriju.Tako je te sezone zapušio usta svim onima koji su nas pokušali osporiti i pokrasti a nama je dokazao jos jednom da samo zajedničkim snagama možemo SAMI PROTIV SVIH.

Nagrada za sve pokazano u INSTITUCIJI došla je 2004.u vidu poziva slavnog Panatinaikosa, i VLADA je nastavio svoju karijeru u jednom od najboljih klubova Evrope. Ali, ljubav prema PARTIZANU u njemu nikako nije mogla da se izbriše a ovaj sjajni momak je i danas veoma često pokazuje i dokazuje u svojim izjavama.Njegova preporuka klubu da dovede ALEKSA MARIĆA je samo dokaz tome da želi i dalje pomoći svom PARTIZANU na bilo koji način.

Ja mogu samo da mu pozelim sreću i zdravlje,a kao OSVEDOČENI GROBAR I NAŠ BRAT, ŠĆEPA je to, i te kako zaslužio

SREĆNO MAJSTORE-TVOJI GROBARI NE ZABORAVLJAJU!!!

Autor Goran Bošković mart 2015.