“Grobari, ne brinite, bićemo mnogo bolji u Plzenju nego u Lučanima”

Napadač Partizana Ognjen Ožegović propustio je dva uvodna takmičarska meča u 2018. zbog povrede zarađene još tokom priprema na Kipru, međutim, kako je ovdašnjem šampionu potreban bar jedan gol u Češkoj, očekuje se ne samo da bude u kombinaciji, nego možda i da počne revanš.

– Put do trijumfa vodi kroz mnogo pasova i menjanje strana. Tako smo dali gol i u Beogradu. Plzenj je kompaktna, iskusna ekipa, budite sigurni da ćete videti bolji tim nego što se predstavio u Beogradu. Mnogo su bolji kod kuće nego u gostima. Prvih 15 minuta prave veliki pritisak na protivnika, igraju visok presing, ali siguran sam da ćemo postići bar jedan, ako ne i dva gola, koja će nas odvesti dalje – ističe Ožegović za “Blic”.

Očekuje se da Partizna u Češkoj ima snažnu podršku sa tribina, najavljen je dolazak oko 600 “grobara”.

– Želim da budemo zajedno do kraja. I u dobru i u zlu. I ako ne krene kako bi trebalo ne znači da je sve izgubljeno. Moramo da verujemo do kraja, jer igramo protiv ozbiljne ekipe i potreban nam je svaki čovek. Ako odigramo kao u nekim trenucima u Beogradu, možemo da prođemo svakog, pa i Plzenj – uveren je napadač.

Međutim, ako bude Partizan igrao kao u Lučanima? Hm…

– Znam da svi žele da uvek lako pobeđujemo, ali moraju da znaju da je prolećna sezona tek počela, da su noge još teške i da smo u Lučanima bili istrošeni od utakmice sa Plzenjom. Plus, na sve to su uticali loše vreme i loš teren, kao i činjenica da Mladost uvekl igra dobro protiv najjačih. Trenutno je najvažnije da smo ostali na minus devet u odnosu na Zvezdu. Svestan je i šef svega, umora i uslova za igru. Tačno je da moramo da popravimo mnogo toga, ali kad splasne euforija i tenzija zbog Evrope, bićemo pravi u prvenstvu. Sad je fokus na Česima – dopunio je Ognjen Ožegović, strelac gola za prolaz iz grupne faze, a u Humskoj se nadaju da još jednom može da ponese epitet junaka u evropskoj utakmici.

 Izvor :Alo sport