Gent uzima Tavambu!?

Večernje novosti

PARTIZAN je u 157. večitom derbiju gotovo izvesno izgubio priliku da finiš prvenstva učini zanimljivijim i pokuša da spreči večitog rivala da šampionski pehar preseli u komšiluk, ali je dobio priliku da mnogo pre završetka sezone podvuče crtu i započne projekat “sezona 2018/2019”. U okviru njega Miroslav Đukić će u preostalih šest kola imati priliku da dodatno “očeliči” junoše Markovića, Cucina i Đerleka za glavnu scenu, ali i da uzme olovku u ruke i zajedno sa sportskim direktorom Ivicom Ilievom precrta pojedina imena, odnosno dopiše potencijalne zamene.

Prvi pik za odlazak iz crno-belog tabora, svakako ne zbog lošeg učinka, već zbog činjenice da je u sezoni na izmaku pružio maksimum, jeste Kamerunac Leandre Tavamba. Robusnom napadaču ugovor sa Partizanom ističe u decembru naredne godine, a prema pisanju belgijskih medija, Gent je ozbiljno zagrizao za njega. Prvi kontakti su već uspostavljeni, izaslanici ovog kluba su bili na derbiju u subotu i može se očekivati da Belgijanci uskoro “kaparišu” 28-godišnjeg napadača. Finansijski detalji se ne pominju, ali je jasno da bi upravo Tavamba ovog leta mogao da donese najveću finansijsku injekciju klubu.

U grupu igrača kojima Partizan sigurno neće praviti problem u slučaju dobre ponude su Marko Jevtović, njegov imenjak Janković, a posebna priča je najskuplja akvizicija kluba svih vremena Sejduba Suma. Njegovo bledilo umesto očekivane “eksplozije” dovelo je do toga da su u klubu verovatno spremniji da potraže potencijalnog kupca nego da čekaju prava izdanja omalenog veziste iz Gvineje.

Kada su u pitanju pojačanja, jedna od želja crno-belih još od jesenjih okršaja sa Jang bojsom bio je Miralem Sulejmani, kojem u junu ističe ugovor sa klubom iz Berna. Ipak, poslednje informacije govore da je povremeni reprezentativac Srbije praktično sve dogovorio sa Švajcarcima u vezi sa produžetkom saradnje, pa je ta priča trenutno prilično nerealna.

Jasno je da će prioritet predstavljati dovođenje napadača, s obzirom na to da su Tavambini koferi spakovani, a ostatak poteza će zavisiti od prodaje, s obzirom na to da za razliku od prethodnih sezona Partizan nema na raspolaganju igrače kojima u junu ističe ugovor. Bilo kako bilo, navijači Partizana ne bi trebalo da očekuju više od tri-četiri nova lica u timu koji će napasti Ligu Evrope i trofeje na domaćoj sceni.

OTKUP ZDJELARA, ODLAZAK ANTONOVA

PARTIZAN trenutno u igračkom kadru ima trojicu pozajmljenih fudbalera, od kojih izvesno samo dvojica mogu da računaju na trajniju saradnju sa klubom. Saša Zdjelar i Danilo Pantić su bili među najzapaženijima ovog proleća i očekuje se da bude postignut dogovor sa Olimpijakosom, odnosno Čelsijem, dok je priča Nemanje Antonova potpuno drugačija. Njega u junu sigurno očekuje povratak u Grashopers.