” Gegić je kao Nesta, Maldini, Barezi…”

Posle utakmice Andrea Trinkijeri je bio zadovoljan konstantnošću u odbrani, čvrstinom u igri, a kaže da pamti i bolja košarkaška izdanja svog tima.

Ipak, želja je presudila.
Čestitam igračima na velikoj borbi. Igrali smo bez dva važna igrača. Tvrdo, borili smo se,  dobili evroligaša. Bila je napeta i teška utakmica. Igrali smo kao tim. Dobili smo veliku utakmicu kod kuće, to nam je malo falilo“, rekao je Trinkijeri posle utakmice.

Šta je bio adut Partizana u smislu taktike?
Iskreno, samo sam želeo da moja ekipa ne igra prestrašeno. Nedostajala su dva važna igrača, poremetio se balans na bekovima. A nekada se to pretvori u želju, strast. Imali smo mnogo izgubljenih lopti, moramo da sazrimo. Malo smo neke stvari promenili. Promenilo se dosta u glavi, igrali smo s publikom, ali bez pritiska“.

Igra je bila raznovrsna, nije bilo toliko šuteva za tri poena.
Velike utakmice se dobijaju na zicer, na dobru blokadu, da se igrači bace na loptu. Da igrači dobiju svoje čuvare. Po sistemu – hajde da vidimo ko je bolji“.

Da li je ovo najbolja  partija Nikole Jankovića do sada?
Ne znam. Ja sam kao slon, pamtim samo loše utakmice, ne dobre, ha-ha. Bio je čvrst, ima prostora da bude bolji. U prvim akcijama je sve zabrljao, tražio sam nož, pištolj, ali nekada moraš prvi da pružiš šansu“.

Da li je ovo najkonstantnija utakmica do sada?
Pogledaću utakmicu. Mislim da smo igrali čvrsto. Nismo ulazili u depresiju. Možda i najčvršća utakmica, jer nismo igrali najbolje. Igrali smo i bolje. Imali smo želju da dobijemo kao nikada. Odbrana je bila jako konstantna, s dosta koncentracije“.

Uloga Gegića?
Ako jedan ili drugi ne mogu, tražiš kao trener novog igrača na novoj poziciji. U fudbalu imaš 100 štopera, on je poput Neste, Maldinija, Barezija“.

Izvor: Mozzart sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *