Gagić: Rekao mi je: „Čekaj da sviraju kraj!“

Sportski žurnal

Tačno 36 sekundi je do kraja večitog derbija. Onog koji se igra za trofej. U kome je Partizan već u prvom poluvremenu išao na 20 razlike, ali u kome se Zvezda vratila. Drama i neizvesnost su trajali.

Pod košem crveno-belih Đorđe Gagić je izdržao sve, uspeo je da zadrži loptu u rukama, pa i da nađe način da je smesti u koš crveno-belih. Partizan je odbio ozbiljan nalet rivala. Poveo 73:78. Bio pred pobedom.

Osetio je to i Dušan Alimpijević. Trener Crvene zvezde je morao da reaguje minutom odmora.

Dok je odlazio ka klupi, Gagić je iz sebe izbacio sve emocije. Glasnim uzvikom pozvao navijače da pojačaju podršku, da krenu da slave! Međutim, Novica Veličković ga je vratio na zemlju.

– Rekao mi je: „Čekaj da sviraju kraj!“ – vratio je film Gagić na taj trenutak kada je – ispostavilo se – prelomio rezultat i trasirao Partizanu put do pobede i trofeja. Prvog u poslednje četiri godine, prvog posle čitavih šest u Kupu Koraća.

Ali…

– Stvarno je bilo rano za slavlje. Morali smo da do kraja ostanemo mirne glave, koliko je to moguće. Prethodno smo imali i 20 razlike, pa smo spali na samo tri – pričao je iskusni centar.