Furiozni Partizan zgromio Megu

Težak pad Bondže Sija

Košarkaši Partizana savladali su kao domaćini ekipu Mege rezultatom 97:68 i tako poveli u četvrtfinalnoj seriji Superlige Srbije.

Kada je sama utakmica u pitanju, Partizan je odlično počeo, poveo je sa 16:4, ali je dozvolio gostima da vrlo brzo tu prednost istope i stignu do izjednačenja – 16:16.
U drugi kvartal ušlo se vođstvom crno-belih od 22:20, ali onda slede tri vezane trojke Partizana u režiji Vanje Marinkovića i Mihajla Andrića i prednost domaćina je ponovo postala dvocifrena.
Na poluvreme je Partizan odneo osetnih ”plus 10”, a početkom treće četvrtine sledi još jedna munjevita serija ekipe Nenada Čanka, ovoga puta od 12:0, a glavni akteri su bili Vilijams-Gos, Veličković i Đorđe Gagić, posle čijih poena Partizan stiže do vođstva od 56:34.
Već tada je postalo jasno da se do kraja pitanje pobednika neće postavljati, a u završnici treće četvrtine crno-beli su stigli i do ”plus 26” – 67:41.
Do kraja bez bitnije promene u odnosu snaga na terenu, a senku na ubedljiv trijumf Partizana bacila je povreda Bondže Sija koji je doživeo težak pad u poslednjoj četvrtini, prilikom jednog zakucavanja.
Odmah zatim je napustio parket, uputio se ka svlačionici, a sa njim i članovi medicinske ekipe Partizana
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Đorđe Gagić sa 16 poena, Vanja Marinković je upisao 15, Vilijams-Gos 14, a kapiten Veličković 13 poena. Uz njih, dvocifren poenterski učinak imao je i Mihajlo Andrić sa 11 poena.