Fudbaleri su u Nikšiću uradili rudarski posao: Večeras je revanš za uživanje!

Meridijan sport piše…

Činilo nam se, te noći u Nikšiću, da je sve završeno u ovom dvomeču. Tri gola u mreži Rudara iz Pljevalja, dobra igra Partizana i sačuvana mreža. Sada će pred svojom publikom, koja je u Crnoj Gori položila ispit, Partizan moći da uživa i rutinski privede kraju ovaj dvomeč.

Drugi meč u novoj sezoni Partizan dočekuje u dobrom raspoloženju. Kod navijača je zaslužen kredit jer je prvo evropsko gostovanje odrađeno na najbolji mogući način. Crno-beli su iz Nikšića doneli prednsot od tri gola pa Partizan sada može rasterećeno da uđe u meč.

Pre početka ovog dvomeča znali smo da Rudar nije ekipa koja može da ugrozi Đukićevu ekipu. Odlazak trenera i nekoliko važnih igrača uticala je na to Rudar u ovaj dvomeč uđe oslabljen. Čak i da nije bilo tako, Partizan je bio ogroman favorit.

Penal Marka Jevtovića u finišu prvog dela igre pa golovi dvojice stranaca u nastavku otklonili su svaku dilemu. Sada ostaje revanš koji će po svemu sudeći biti samo formalnost. Biće to i dobra prilika da Miroslav Đukić proba nešto drugačije.

Partizan će večeras na stadionu u Humskoj igrati bez dvojice igrača koji bi značili ekipi. Novajlija Nikolić iz Spartaka je povređen i to će uzrokovati promene u ofanzivnom delu. Videlo se da bi on i Gomes mogli da budu odličan tandem.

Strateg crno-belih najavio je odmor i za Marka Jankovića. Reprezentativac Crne Gore je odigrao poslednjih 20 minuta u prvom susretu. Večeras ga neće biti na terenu pa je to možda šansa za neke druge igrače.

Partizan neće menjati formaciju, osim u jednom delu. Verovatno će pored Gomesa u centru napada igrati neki od veznih igrača. Onih 4-4-2 iz prvog meča će postati 4-4-1-1 za ovaj susret. Dobar rezultat iz prvog meča daje im slobodu da se igraju večeras.

Već znamo da će Partizan u drugom kolu kvalifikacija igrati sa pobednikom meča Trakaija i Irtiša. Njihov prvi meč završen je bez golova i navijači Partizana će sigurno pratiti dešavanja sa tog revanša. Irtiš je favorit u tom dvomeču ali nisu opravdali ulogu.

Uvod u taj dvomeč mora biti još jedna dobra partija Partizana. Nema mesta za opuštanje i mora se, na krilima dobrih rezultata iz prošle sezone, u mečeve ulaziti ozbiljno. To će se videti i u sastavu Đukićevog tima koji nas neće previše iznenaditi.

Kao i u Nikšiću prošle nedelje, Vladimir Stojković će biti na golu. Odbrana će igrati u istom sastavu, iskusni stranci Valijente i Enake bi trebalo da su spremniji a Marković i Šehović su zalog za budućnost. Vezni red će ponovo činiti ista četvorka a jedino pitanje je Gomesovo društvo u napadu.

Gotovo otpisan je bio Ognjen Ožegović sve do pre nekoliko dana. Napadač je bio blizu nekoliko stranih klubova u ovom prelaznom roku ali će ga novonastala situacija još uvek držati u Humskoj. Možda čak i u startnoj postavi večeras. Ukoliko se Đukić ne odluči za pružanje šanse mladom Đerleku.