Fredi Haus o jednom ubistvu, Kosovu, Jokiću i Partizanu

Frederik Haus koji i danas slovi za jednog od najboljih stranaca koji je ikada nosio dres Partizana, po završetku igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu.

Foto: SRDJAN STEVANOVIC

Trenutno je pomoćni trener na “Univerzitetu Teksas u Tajleru”, članu Divizije 2 u NCAA. Ali, ne zaboravlja dane provedene u Evropi, posebno u Beogradu.

“Uživao sam u svakom trenutku koji sam proveo u Partizanu i veoma sam zahvalan za priliku koju sam dobio. Igranje za Peć je bilo drugačije jer nisam dobio priliku da uživam u timu ili gradu zbog problema koje je imao klub”, rekao je za “Kosovo onlajn” Haus, koji je u smiraj karijere zaigrao za Peć.

U to vreme, kako kaže, nije mnogo znao o istoriji ovih prostora koja nije ni malo laka.

“Bilo je veoma teško i nisam znao ništa o ratu koji se dogodio na tim prostorima, ali sam bio spreman da učim o tome šta se dogodilo. Međutim, kada treba da potpišete ugovor za klub razmišljate samo o košarci”, dodao je Haus koji priznaje da i danas prati crno-bele.

Takođe, gleda i NBA, Jokića, Denver…

“Jokić je prava stvar, volim njegov stil igre i uvek bih želeo da bude u mom timu. Timski je igrač i uvek povlači prave poteze.”

Aktivan je u borbi za socijalnu ranopravnost koja je najrasprostranjenija u SAD.

“Afroamerikanci žele pravdu i protesti se nastavljaju. Imao sam prijatelja koga je ubila policija, i to u Ostinu (Teksas). Gušili su ga do smrti. Veoma je tužno što se takve stvari dešavaju i sada imamo ljude koji se bune zbog toga”, dodao je Haus.

Tekst: Nova S

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *