FOTO: Novi izgled stadiona u Humskoj! Pokrivanje, grejači, lože, podzemna garaža

Mozzart sport piše…

Otišao je Žarko Zečević – zvanično – iz Partizana još 2007, ali ideja da se obnovi, renovira ili izgradi potpuno novi stadion u Humskoj 1 i dalje živi. Ne samo da živi, nego će, prema rečima odgovornih na crno-beloj strani Topčiderskog brda, uskoro da se krene u realizaciju.

Naravno, u zemlji Srbiji nije moguće ni maštati o novom zdanju, pa je realnije da dom Partizanovih fudbalera osvane u drugačijem ruhu.
Imamo idejni i stari projekat, verovatno ćemo se nadovezati na taj iz doba Žarka Začevića. Prioriteti su: pokrivanje stadiona, renoviranje loža, sređivanje zapadne i istočne tribine. Glavna stavka je pokrivanje, jer na taj način rešavamo i druge probleme na tribinama, kakvi su, na primer, propadanje stadiona“, predočio je u razgovoru sa novinarima Miloš Vazura.

Generalni direktor crno-belih podsetio je da je rekonstrukcija stadiona podrazumeva i ugradnju grejača ispod terena, kako se nikad više ne bi došlo u situaciju nalik onoj pred meč sa Vojvodinom u prethodnom prvenstvu, kad su i čelnici lopatama morali da čiste sneg, da bi se stekli uslovi za igru.
Pokrivanjem stadiona rešavamo i grejanje. Videli smo u svetu, na tu konstrukciju stavljaju se grejači. Na taj način dobijamo i prostor za lože. Novi projekat stadiona podrazumeva i novu zgradu, svlačionice, medija centar…“

Projekat je završila firma „Mašinoprojekt“, a cena radova zasad ostaje nepoznanica.
„Neću da govorim o ciframa dok projekat ne bude gotov“.

Vazura je pojasnio da atletičari neće trpeti zbog rekonstrucije (ostaje atletska staza), da će kapacitet ostati isti (32.710 mesta), da će stadion imati dva nivoa, kao i da je planirana izgradnja podzemnih garaža…

Pitanje je kad će radovi početi i – još važnije – kad će se završiti?
„Sve ide ubrzanom procedurom. Kad završimo papirologiju krećemo sa radovima. Obavešteni smo da je novac spreman da se uloži u renoviranje stadiona u Srbiji, ne samo Partizana i Crvene zvezde. Imali smo i prvi sastanak na nivou Grada Beograda, uveliko sređujemo dokumentaciju“,dopunio je generlani direktor Miloš Vazura, uz napomenu da je oko 1.300.000 evra uloženo u poslednjih godinu dana na kupovinu i ugradnju elekotronskih kapija na ulazima i obnavljanje terena ispod istočne tribine (nekadašnje Blatuše).

FOTOFK Partizan