Foto-finiš trke za vajld kard, Zenit favorit, Partizan se ne predaje

Zenit je favorit za specijalnu pozivnicu, Partizan se ne predaje. Tako ukratko može da se kaže dva dana pre nego što ćemo saznati ime kluba koji će zauzeti 18. poziciju u Evroligi sledeće sezone. Četvrtak 27. je dan D kada će biti konačna odluka.

Do sada je bilo dosta različitih informacija. Partizan je dugo slovio za favorita, a potom je tu ulogu preuzeo Zenit. Čak su neki evropski išli toliko daleko da su već predstavili tim iz Sankt Peterburga kao glavnog favorita.

Partizan se i dalje nada, mada kako smo mogli da čujemo upravo je Zenit najveći kamen u patici čelnika crno-belih. Naravno, jasno je da je ovo duel Davida i Golijata, samo u različitim oblicima. Partizan je daleko veći u smislu veličine kluba, istorije, navijača, posećenosti. A Zenit ima novac, Gasprom iza sebe i veliki grad koji bi mogao da bude strateški ciljan od strane Evrolige.

Ukoliko Gasprom uđe da sponzoriše Evroligu onda je Zenit na veoma dobroj poziciji. Više izvora iz evropske košarke ističe da je Zenit najbliži specijalnoj pozivnici, kao i da su čak čelnici kluba iz Rusije puni samopouzdanja kada je ova trka u pitanju.

Sa druge strane, Partizan je do sada odradio sve što je u njegovoj moći. Kada je ispao u polufinalu ABA lige još tada je najavio da će probati do specijalne pozivnice. Predsednik kluba Ostoja Mijailović je u razgovoru za naš sajt pričao o tome da su crno-beli odradili sve i da više nije mnogo u njihovoj moći.

Čeka se odluka borda Evrolige na čelu sa Đordijem Bertomeuom u četvrtak.

Partizan je do sada sanirao finansijsku sliku, uspeo je i da se preseli u Beogradsku Arenu koja je veliki adut crno-belih u ovoj borbi, a i tim će, kao i ulaganja, zavisiti upravo od specijalne pozivnice. Pored Zenita i Partizana, ranije su spominjani i Ritas, Darušafaka i Uniks. Darušafaka će po svemu sudeći igrati u Evrokupu, Uniks je ispao iz trke, dok je Ritas treći favorit posle Zenita i Partizana.

Ritas je čak dobio odgovor od grada da će dobiti podršku finansijske prirode kako bi se takmičio za ovo mesto koje je preostalo, čak je Ritas, kako smo čuli, dobio vrlo dobre signale iz same Evrolige, pa nije bez šansi.

Ipak, sve govori da će se u četvrtak svesti sve na Zenit i Partizan. Crno-belima će biti potrebno i malo sreće.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport