Fantastičan gest mladih vaterpolista Partizana i Beograda

RTV piše…

Mladi vaterpolisti Partizana i Beograda poslali su večeras fantastičnu poruku sa bazena na Banjici, dan nakon što je njihov meč prekinut zbog tuče roditelja na tribinama, tako što su ipak “odigrali” nastavak meča.

Naime, uprkos tome što su iz Partizana tražili da se pobeda pripiše Beogradu, rival to nije prihvatio, pa su se dečaci, vreme koje je preostalo, dva minuta i 50 sekundi, dobacivali, a zatim zatražili da se pobednik odluči bacanjem novčića.

U trenutku prekida, rezultat je bio 5:5.

vaterpolo

U bacanju novčića više sreće imao je Partizan, ali to je svakako najmanje važno.

Partizan: Bez roditelja na tribinama, postupak protiv trenera

Vaterpolo klub Partizan, dan posle tuče na utakmici mlađih kategorija protiv Beograda, odlučio je da, najverovatnije, do kraja sezone zabrani ulazak roditelja na tribine, kao i da suspenduje trenera Sinišu Budraka.

“Predlog Disciplinskoj komisiji biće da se roditeljima zabrani dolazak do kraja sezone, a najmanje tri do pet utakmica. Takođe, pokrenut je postupak protiv trenera Budraka, jer je svojim isključenjem i ponašanjem podigao tenziju i doprineo incidentu”, rekla je Tanjugu generalni direktor kluba Tatjana Rakas.

Prema njenim rečima Budrak je od sudija zaradio opomenu od sudija, zatim žuti karton, a onda je nastavio u istom maniru sve do isključenja.

“Nije inicirao incident, ali trener vodi utakmicu. Sasvim razumno je da kada se dobije opomena od sudija da se povučete i smirite, a ne da nastavi isto sve do isključenja, pa deca da ostanu bez trenera. To je prethodilo incidentu”.

Takođe, Partizan neće igrati nastavak utakmice i predložio je da se utakmica registruje 5:0 za Beograd.

“Ukoliko Beogradski savez to ne prihvati, Partizan neće izvesti decu u bazen i samim tim biće 5:0 za Beograd. To radimo da pokažemo da je Partizan odgovoran i ozbiljan klub, ali i jer smo vaspitna ustanova decenijama unazad. Takvo ponašanje roditelja je neprihvatljivo za Partizan”.

Rakas je naglasila da je ova situacija opomena za sve i da roditelji “ne izigravaju delioce pravde, već da u miru uživaju u uspesima dece”.

“Roditelji nisu poslali dobru poruku svojoj deci, to je negativan primer. Društvo ne treba da se kreće u takvom pravcu, a sport bi u ovome morao najviše da pomogne”, zaključio je Rakas.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *