Engleska nema bolje od Jokana i Mitra!

Mozzart sport piše…

Najbolji igrač i trener meseca aprila u engleskom Čempionšipu su Srbi!

Aleksandar Mitrović je drugi mesec zaredom izabran za najboljeg igrača lige, a priznanje među trenerima za najboljeg u aprilu je osvojio i SlavišaJokanović. Stručni žiri koji čine predstavnici kompanije Skaj Bet kao generalnog sponzora, zatim predstavnici trenerske organizacije i čelnici lige je apsolutno zasluženo izabrao tandem Fulama.

Fulam je blistao u mesecu aprilu i ostvario šest pobeda na šest mečeva, a u tom jednom koji nije pobedio je primio gol za izjednačenje od Brentforda u poslednjem minutu. U seriji pobeda se posebno isticao Mitrović. Dao je pet golova na šest mečeva od kojih su mnogi bili ključni za pobede. Tako da nije bilo dileme ko je obeležio meseca april u Čemionšipu…

Jokanović je postao prvi trener Fulama posle RojaHodžsona koji je izabran za stratega meseca. Hodžsonu je to pošlo za rukom pre osam godina. Konkurencija Jokanoviću su bili Nunjo Ešpirito Santo (Vulverhemtpon), Toni Pjulis (Midlsbro) i Najdžel Klaf (Barton).
„April je bio sjajan mesec za nas iako smo imali težak raspored sa teškim mečevima kao što je gostovanje Milvolu. Kada se podvuče crta, napravili smo sjajan posao. Čestitam igračima i okrećem se sledećem cilju, a to je da pobedimo Birmingem i završio sezonu sa 91 bodom“, rekao je Jokanović.

Mitrović je drugi meseca zaredom izabran za najboljeg u ligi što najbolje govorio koliko se srpski napadač preporodio kod Jokanovića. Pored njega su nominovani bili Hari Vilson (Hal Siti), LuisGraban (Aston Vile) i Danijel Ajala (Midlzbro).
„Sjajan osećaj, drago mi je da sam opet osvojio nagradu. Ostala nam je još jedna utakmica do kraja na koju moramo da se fokusiramo i da čekamo šta će uraditi Kardif. Dolazak u Fulam se ispostavio kao potez kakav nisam mogao ni da zamislim“, rekao je Mitrović.

U Čempionšipu se u nedelju igra poslednje kolo. Vulverhempton je obezbedio prvo mesto i ulazak u Premijer ligu, a za drugu poziciju je favorit Kardif koji ima bod više od Fulama i dočekuje Reding. Fulam gostuje Birmingemu i nada se pobedi i kiksu Kardifa kako bi obezbedio direktan plasman u Premijer ligu. Ako završi kao treći, ide u baraž gde ga u polufinalu čekaju dva meča, najverovatnije protiv Derbi Kauntija.