Enake:Klupa me baš žulja

Želim da igram svaku utakmicu, profesionalac sam, treniram. Vidim sebe u startnoj postavi i radim svakog dana kako bih bio zdrav i spreman kada dobijem šansu – rekao je rumunski fudbaler

Od dolaska u Partizan prošlog leta rumunski internacionalac Gabrijel Enake je nekako uvek bio na margini zbivanja. Pred medijima je praktično bio samo na zvaničnoj promociji u Humskoj, na terenu takođe veoma retko, a kada se to dešavalo ostajalo je logično pitanje zašto ga nema češće u startnoj postavi (golovi Čukaričkom i Vojvodini). Pola godine kasnije Enake u dobrom raspoloženju otkriva da se ispod osmeha ipak krije patnja zbog činjenice da još nije uspeo da pokaže upravi, saigračima i navijačima Partizana zbog čega je doveden.

– Želim da igram svaku utakmicu, profesionalac sam, treniram. I kao i svakog fudbalera klupa me žulja, uvek razmišljam o tome kako igram, vidim sebe u startnoj postavi. Niko mi ništa ne kaže, ali ja radim svakog dana kao da igram. Moram da budem zdrav i spreman kad dobijem šansu.

I pored zanemarivanja njegovog prisustva tokom jeseni, dve kratke sekvence su bile dovoljne da Rumun pokaže da se na njega može računati.

– Pomislio sam da je to to kada sam dao dva gola. Ne znam kada ću otići iz kluba, ali dokle god sam tu, spreman sam da dam maksimum. Nikada u karijeri nisam bio na klupi i zato mi sve ovo još teže pada. Trener mi uvek kaže da sam profesionalac, da odlično radim, ali i da postoji problem ograničenja broja stranaca. Kada me ubaci u tim, zna šta može da očekuje od mene. Sada sam odradio sjajne pripreme i videćemo.

Desna aut-linija je njegovo odredište, a po sopstvenom priznanju, mnogo mu više odgovara isturenija pozicija nego ona u poslednjoj liniji tima.

– Moja pozicija je desno krilo. Samo sam u Steaui godinu i po bio desni bek. Eto, došao sam ovde valjda zbog toga kao desni bek, ali moja prirodna pozicija je krilo i na njoj se najbolje snalazim.

Situacija u Partizanu u poslednje vreme je daleko od sjajne, ali Enake tvrdi da to nije ništa u poređenju sa fudbalskim životom pod palicom kontroverznog prvog čoveka Steaue Điđija Bekalija.

– Bekali je pričao veoma loše stvari o igračima na televiziji, čak je znao i nekoliko sati pre utakmice da izdiktira sastav tima. To je loše uticalo na igrače, pritom mislim na one koji baš i nisu imali hrabrosti. Svaki trener je imao trzavice s njim, on je o svemu pričao. Lično, ja nisam imao nikakav problem, bio je korektan prema meni – zaključio je Enake.

PORODICA PRE IZLAZAKA
ŽIVOT Gabrijela Enakea u Beogradu podređen je porodici i pravim vrednostima.
– Veoma mi je lepo u Beogradu. Ne izlazim uopšte po lokalima, ne praktikujem noćni život, samo sam sa porodicom. Na pripremama su moja porodica Rikardo i Musa Ndžaj. Svaki dan gubim od njih u igri “ne ljuti se čoveče” – uz osmeh je konstatovao Enake.

Izvor vesti : Večernje novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *