Enake zna da bude i efikasniji

Sportski žurnal piše…

Fudbal piše drame: da je neko navijačima Partizana pre samo mesec kazao da će crno-belima bodove protiv Čukaričkog i Vojvodine, u razmaku od svega četiri dana, doneti Gabrijel Enake, verovatno bi se samo sarkastično nasmejali, međutim…

Rumunski internacionalac, početkom oktobra zaboravljen skoro od svih, u „dubokoj ilegali”, doživeo je minule sedmice renesansu u punom sjaju zakoračivši na veliku scenu: zatresao je mrežu Čukaričkog na Banovom brdu i novom egzekucijom potvrdio trijumf u derbiju s Vojvodinom u Humskoj!

Nekadašnji igrač Steaue tako je od „otpisanog” postao „potpisnik” na četiri poena Parnog valjka, raritet – pogodivši protiv Lala u svom prvom kontaktu s loptom. Treba li da podvučemo da se Jug našao u ekstazi?

–  Da, ovo je moja pozicija, celu karijeru bio sam krilo, tako je, čini se, najbolje – otkrio je medijima Gabrijel Enake po okončanju malog gradskog derbija na Čukarici.

I, u tom grmu leži zec: Rumun je konačno zaigrao na pravom mestu, uz podsećanje – na Topčidersko brdo stigao je kao desni bek, alternativa pošto su propali pregovori sa Slovencem Martinom Milecom.

Uspon je počeo s prijateljskom utakmicom protiv nižerazrednog Poleta u Sivcu: Enake je postigao dva gola i, očigledno, počeo da kipi od samopouzdanja. Prekomanda 20 metara unapred, u početnoj formaciji, razgalila je dušu momku rođenom pre 28 godina u Piteštiju, rezultat – čim je prvi put bio starter, u meču sa Čukaričkim, prezime mu se našlo na semaforu u rubrici „strelci”.

Ali, uvidom u Enakeovu biografiju, ne čudi što Rumun trenutno u Partizanu demonstrira sjajne realizatorske sposobnosti. Na primer, u sezoni 2014/15, noseći dres Astre, postigao je čak sedam golova: tri u prvenstvu, dva u domaćim kupovima i dva u Ligi Evrope: u kvalifikacijama protiv Slovana iz Libereca i u grupnoj fazi na gostovanju Seltiku!

Gabrijel se na koti 5 zadržao 2015/16: tri pogotka u Astri i još dva u Steaui, 2013/14. zaustavio se na četiri, kao član drugoligaša Miovenija brojao je do šest (2008/09), pet (2009/10)…

Dakle, od Enakea Grobari i u budućnosti mogu da očekuju da razdragano širi ruke dok mu saigrači trče u zagrljaj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *