EKSKLUZIVNO ZA VP.RS – MILICA DABOVIĆ:ČESTO MISLIM NA PARTIZAN, I ISKRENO – PLAČE MI SE…

Nema treninga, nema utakmica, nema aktivnosti…Svi sportisti su trenutno “hendikepirani”jer ne mogu da se bave onim što najbolje znaju.

Mi smo pozvali našu Milicu Dabović koja se, kao i uvek, rado odazvala na našu molbu da nam prenese svoje utiske, razmišljanja i planove u vreme ove izolacije prouzrokovane Korona virusom.

Mike naša, za početak, kako mali Stefan i ti provodite i izdržavate ove dane u karantinu prouzrokovanim zbog poznatih dešavanja kod nas i u svetu?

” Ja na to uvek kažem: Bilo je i gorih dana… Generalno je teško…iskreno, navikla sam da budem napolje i provodim vreme sa Stefanom.Bila sam u igračkom procesu, otkazana je liga, nisam znala šta se dešava i dal je ovo uopste moguće u ovo vreme u kojem živimo. Nekako mi se čini da sanjam.Ja sam samohrana majka i finansiski je teško, sada je došlo vreme da trošim a nemam nikakva primanja.

Nema obdaništa, nema šetnji, zabave…Ko je nervozniji u zatvorenom, Stefan ili ti ? 🙂

Stefan uopšte nije nervozan, on je još mali a ja radim sve da on ne oseti moju napetost.Pričamo pričice, gledamo crtaće, glumim kobilu, i kada me zajaše gotovo je(hahahahaha). Radimo i neke vežbice zajedno, popunjen mi je dan skroz….a o njemu da ne pričam.

Fale li košarka, teren, utakmice?

Košarka mi uzasno fali, pogotovo što sam imala fenomenalnu sezonu u Albaniji i prelepo iskustvo u Siriji.

Postoji li već plan u glavi jednog velikog sportiste, šta ćeš raditi prvo kad sve ovo prođe?

Postoje planovi iako više ništa nikada ne smem da planiram hahahaha.Ali, da odem na odmor to je prvo!! Negde u toplo i odmorim se sa Stefanom…

Misliš li ponekad na Partizan u ovim uslovima”kućnog pritvora” ? 

Na Partizan ne mislim samo u vreme ovog “kućnog pritvora” nego jako često, i iskrena da budem kao i uvek, plače mi se! Gledam Novicu Veličkovića i divim mu se. Kod kuće je, Grobari ga obožavaju, igra, pobeđuje smeje se živi, voli! A ja, patim…jer, samo sam to želela…da se vratim i oprostim od najdražeg dresa u voljenom klubu.

Nismo se odavno čuli na sajtu.Poslednji put je bilo:”Autobiografija uskoro stiže”…Dokle si stigla po tom pitanju?

Mislim da će ova godina biti pitanje “života i smrti” kada ljudi kupe knjigu i pročitaju istinu i težak život koji sam prolazila, a uvek sa osmehom na licu!!

Planovi za kamp “Na koš si do snova”, posle svih ovih dešavanja?

Ove godine kako stvari stoje kamp će biti otkazan.Idemo dalje, da se spremim za sledeće dve sezone koje ću provesti u Tirani, završiti konačno karijeru i početi svoj biznis! Mada, ja ću već tada biti penzionerka, osim ako mi ne oduzmu penziju jer su već počeli da mi prete (u knjizi će te čitati detalje)

Poruka bivšeg kapitena i najbolje igračice ŽKK Partizan, za sve čitaoce sajta u ovim teškim vremenima ?

Ostanite kod kuće, da ovo što pre prođe. Budite srećni, dobri, zdravi, budite heroji, budite ljudi!! Voli vas vasa Milica

Hvala Goxiju i sajtu Volimpartizan.rs koji uvek misli na mene!!!

Iskrena i direktna kao i uvek, naša Milica Dabović.Možete je voleti ili osporavati, ali joj hrabrost, borbu i košarkaško znanje ne možete osporiti.

Mi joj želimo sve najbolje, jako tužni što svoju najveću sportsku želju vezanu za svoj Partizan,po svemu sudeći neće ispuniti.

Za kraj, Milica nam je poslala i par fotografija.Tek toliko da se vidi da: klasa ostaje klasa !

.