Dva zlata za Partizan na FirstChallenge turniru u Beogradu

DSC0396

Na drugom FirstChallenge turniru Partizan je osvojio prvo mesto u obe konkurencije devojaka, kadetskoj i juniorskoj.

Ideja organizatora turnira je da FirstChallenge zaživi kao tradicionalan međunarodni turnir koji predstavlja priliku da ekipe potvrde svoju spremnost pred nastupajuću takmičarsku sezonu.

Da su kadetska i juniorska ekipa Partizana spremne za nastupajuću sezonu 2019/2020 dokaz su osvojene medalje na ovom turniru, a u konkurenciji su bile bolje od domaćih klubova kao i klubova iz regiona.

U Grupi A kadetske konkurencije Partizan je pobedio ekipe Libertas Martignacco iz Italije, OK Morača iz Podgorice i OK Trendtex iz Prijepolja.

U finalnom meču za suparnika Partizan je imao pobednika Grupe B, OK AS Batajnica kojeg je pobedio rezultatom 2:0 i na taj način zasluženo osvojio turnir u kadetskoj konkrenciji. Zlatne medalje pobedniku turnira uručio je Željko Tanasković.

Nakon proglašenja nagrada naše kadetkinje Dunja Petrović, Sonja Danilović, Ema Tanasković i Anja Zubić našle su se u izboru za Dream Team turnira.

U juniorskoj konkurenciji Partizan je u Grupi A pobedio OK Nakovski Volej iz Strumica Makedonija, Nova Gorica Gen I iz Slovenije i OK Osijek iz Hrvatske.

U finalu juniorke su u jako uzbudljivom meču dobile pobednika Grupe B OK Borac iz Čačka.

Zlatne medalje našim juniorkama uručio je legenda odbojkaškog sporta stare Jugoslavije Edi Dolinšek.

Nakon dodela nagrada izabran je i Dream Team juniorki u kojem su se našle Ana Drobnjak, Dragana Stefanović i Jovana Ćirković.

Zahvaljujemo se organizatorima turnira FirstChallenge na pozivu da učestvujemo u međunarodnom takmičenju i opravdamo boje našeg kluba.

Zvanični sajt ŽOK Partizan