Dva zlata u različitim čamcima Vasića i Beđika na Jarunu, nedeljna tri odličja za Partizanov podmladak

Zvanični sajt VK Partizan

Partizanovi reprezentativci Miloš Vasić i Nenad Beđik su posle subotnjeg trijumfa u dvojcu osvojili zlatnu medalju i u dubl skulu na 35. internacionalnoj regati „Croatia Open“ koja je u nedelju, 15. aprila 2018. završena u Zagrebu. Njih dvojica su zauzeli prvo mestu u finalu s vremenom 6:25.97, ispred Estonaca Kalu Kuslapa i Alara Raja (6:27.77) i Turaka Fuada Rafaila i Salaghatina Gursojia (6:28.03), koji su prigrabili srebro, odnosno bronzu. Prethodno naš čamac je osvojio prvo mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 6:51.28. Marko Marjanović, koji se u subotu popeo na najviši stepenik postolja u skifu za seniore, pobedivši u finalu i olimpijskog vicešampiona iz Rio de Žaneira, Hrvata Damira Martina, zbog stomačnih problema nije nastupio u nedelju.

– Seniorski tim, koga čine dvojac Vasić, Beđik i skifista Marjanović stopostotno je ispunio plan u Zagrebu. Pored najvišeg plasman posebno bih istakao i odlična vremena, kako Marjanovića u finalu skifa – 6:48.80, tako i Vasića i Beđika u finalu dvojca – 6:22.41, što je najbolji rezultat u ovoj disciplini na Jarunu u ovom delu godine. Vasić i Beđik su trijumfovali i u dubl skulu iako to nije njihova disciplina, što je dokaz da poseduju izuzetan tehnički kvalitet. Sve u svemu zadovoljan iako je ovo samo početak sezone, a svakako da su rezultati u Hrvatskoj pokazatelj da postoji odlična osnova za sve što ih očekuje u nastavku godine – kazao je trener Vasića, Beđika i Marjanovića i šef Stručnog štaba našeg Kluba Nebojša Ilić.

Partizanov podmladak je drugog dana regate na Jarunu osvojio tri odličja. Anđela Nišević je u tandemu sa Mašom Bezbradicom iz Crvene zvezde s vremenom 7:40.02 osvojila bronzu u dubl skulu za juniorke (treće mesto u trećoj grupi kvalifikacija s 7:56.60), a do odličja istog sjaja stigla je i Maša Bugarski s rezultatom 8:28.38 u skifu za kadetkinje (prvo mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 8:42.10). Miloš Pavlović, Ranko Samardžija, Tihomir Vlajić i Dušan Cvetković su s 6:26.54 stigli do srebra u četverac skulu za kadete (prvo mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 6:52.39). Kosta Petković i Pavle Lijeskić su s 6:49.90 pobedili u B finalu dubl skula za juniore (treće mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 7:04.08), dok su Nikola Lončar i Marko Đuranović u istoj trci s 7:07.33 bili peti (četvrti mesto u trećoj grupi kvalifikacija s 7:29.46).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *