Duljaj: Kažu da Vakulko nije loš

Sportski žurnal

Vest da je Ukrajinac Jurij Vakulko na pragu dolaska u Partizan uzbudila je ovdašnju fudbalsku javnost i inicirala želju za saznanjem: vredi li štogod?

Ima li za sud o kvalitetu veziste Dnjepra kompetentnije ličnosti od Igora Duljaja, najbližeg saradnika Paola Fonseke u Šahtjoru iz Donjecka, učesniku osmine finala Lige šampiona i dugogodišnjeg srpskog reprezentativca ostavljenog dubokog traga u Humskoj?

– Jurij Vakulko? Mlad igrač. Kažu da nije loš. Ja ga nisam gledao – kratko nam je iz Kijeva poručio poznati Šumadinac, čak 14 godina upisan krupnim slovima na fudbalskoj mapi nekadašnje sovjetske republike.

Dakle, kapiten mlade reprezentacije Ukrajine „ima štofa”, sudeći da je Duljaj čuven po tome što se libi krupnih reči i, shodno bogatom znanju, realno sagledava situaciju.

Vakulko na četiri godine

Jurij Vakulko je oduševio sve u Partizanu i ukoliko dođe do dogovora oko visine plate mogao bi danas da potpiše četvorogodišnji ugovor s Parnim valjkom.

Kapiten mlade reprezentacije Ukrajine sinoć je prošao i lekarske preglede i stavi li paraf logično je da se sutra nađe u avionu za pripreme crno-belih u Limasolu.