Dr Sead Malićević:Suma ima i ogrebotinu na oku

Fudbaler Partizana Sejduba Suma je na 163. večitom derbiju odigrao tek desetak minuta, ali mu je i to bilo dovoljno za ključni doprinos kod jedinog gola koji je postigao Filip Stevanović. Nažalost, zbog neoprezne reakcije Sekua Sanoga, ofanzivni vezista Partizana je vrlo brzo morao da izađe iz igre, jer je doživeo tešku povredu oka. Iako se najpre mislilo da je najveći problem to što je Sanogo noktom zakačio Sumu po oku, Partizanov lekar Sead Malićević je objasnio da postoji drugi, još veći problem.

– Tačno je da postoji ogrebotina, verovatno od nokta, ali to samo po sebi ne zabrinjava previše koliko ono što je na oku izazvao sam udarac.

Dakle, taj udarac je izazvao promene na finim strukturama oka zbog čega je Sumi naloženo strogo mirovanje narednih sedam dana.

– On može da gleda tv, ode do kupatila, ali ne sme da se bavim nikakvim težim fizičkim aktivnostima. Na pregledu za sedam dana videćemo dokle smo došli sa oporavkom, ali već sada mogu reći da je prognoza tmurna. To znači da mu sledi više nedelja pauze”, izjavio je Malićević za portal ”24sedam.rs”.

Prve procene su da će Suma pauzirati oko mesec dana.

Izvor Srbija Danas sporrt