Dovedite mu i petog – opet će da igra! Nemanja Miletić u epizodi „ovo je moja teritorija“

Mozzart sport ; Autor : Aleksandar Joksić

Levi bek Partizana za godinu i po sklonio iz prvog tima Bogosavca i nadvisio konkurenciju u liku El Munira, Antonova i Uroševića

Ne može mu niko ništa! Mirne duše može Nemanja G. Miletić da zapeva narodnjačke stihove Mitra Mirića, nakrivi kapu, obeleži deo terena kraj leve aut linije i kaže:
„Ovo je moja teritorija“.

Ma šta ko mislio o njemu, bek Partizana potvrdio je da je u aktuelnom timu crno-belih nezamenjiv. Konkurencija ga ili motiviše ili možda nije ni sama dovoljno ubedljiva da ga ugrozi, za bezmalo dve godine izbacio je iz tima svakog ko je imao početnu prednost ili je doveden da ga zameni.

Miletić nije dao.

Pod njegovim kopačkama završila su čak četvorica igrača: Miroslav Bogosavac i Mohamed el Munir u prošloj, a Nemanja Antonov i Slobodan Urošević u aktuelnoj sezoni. Malo li je za fudbalera za koga je, po dolasku iz Javora, tadašnji strateg Ivan Tomić govorio da su mu rezultati testova fizičke spreme na nivou igrača Lige šampiona, a kondicioni trener Miša Filipović da su pokazatelji najbolji u prethodnih osam sezona u Partizanu?

Tako je bilo leta 2016, a do danas je Nemanja Miletić uspeo da ubedi struku kako zaslužuje mesto u startnih 11, iako se čini da mu nisu svi u klubu uvek verovali, pa su mu dovodili zamene. Uspon Miletića počeo je pod komandom Marka Nikolića, u leto 2016, neposredno posle smene Tomića i ne baš ubedljivih izdanja tada prvog levog beka, Miroslava Bogosavca. Ključnim se ispostavio debi u Ivanjici, protiv bivšeg kluba je iznudio jedanaesterac u završnici meča dovoljan da favorit zapečati pobedu, a sam sebi osigura mesto u prvih 11 na duži period.

Pod Nikolićevom palicom igrao je redovno (svega četiri izostanka, od čega dva zbog kartona), mada se mora uzeti u obzir da je projektovani konkurent, Mohamed El Munir, doveden u zimu 2017. imao nesreću da zbog administrativnih problema propusti uvodni deo priprema u Sloveniji, pa je 26-godišnji defanzivac stekao prednosti bez problema je održavao do kraja prvenstva u kome je bio nezamenjiv deo prvih 11, u pohodu na duplu krunu.

Uz fantastičnu partiju na 153. večitom derbiju…

Početkom ove sezone čak se govorilo da bi mogao u inostranstvo, u završnici prelaznog roka angažovan je zlatni Orlić sa Novog Zelanda, Nemanja Antonov, ali je i njega Miletić poslao na klupu. Čak u Partizanu kažu kako ih je pozajmljeni fudbaler Grashopersa „razočarao“ i to se videlo pogotovo u utakmicama Lige Evrope, gde je Miletić svaki put bio u prednosti.
Kad novi igrač dolazi, pogotovo na „vašu“ poziciju, onda je prva misao: „čekaj, pa ja prvi moram bolje kako bih zadržao mesto u timu“. Ko se bolje pokaže, nek’ igra. Nemam ništa protiv zdrave konkurencije“, pričao je sredinom jeseni Miletić baš za MOZZART Sport.

Nametnuo se. Ostavio je Antonova tek na šest superligaških mečeva, pa je uprava, na predlog Miroslava Đukića, zimus reagovala kupovinom novog levog beka, Slobodan Uroševića, plaćenog Napretku 80.000 evra. Urošević je tokom priprema na Kipru uigravan u prvom timu usled saznanja da Miletić ne može da igra prvi meč protiv Plzenja zbog kartona. Dobio je šansu i u Lučanima i protiv Zemuna, ali…

I on je osetio šta znači kad za konkurenta imaš Nemanju Miletića. Već posle tri takmičarske utakmice opet je Lozničanin na terenu. U Nišu, protiv Rada i u nedelju na gostovanju Čukaričkom. Verovatno i ubuduće.

Konkurenciju je potukao, Miroslava Đukića naterao da mu veruje i bez obzira što će biti navijača koji će govoriti „kakva rupa“, „sklonite ga da ga ne gledam“, „najveće drvo u Partizanu“, Nemanja G. Miletić u svoju odbranu može da ponudi svedočanstvo da je igrao svaki osim poslednjeg večitog derbija i da je u drugom delu 2017. bio nezamenjiv deo tima koji je obezbedio proleće u Evropi.

Nije to slučajno.

P. S. Dobronameran savet: bek u Partizanu ne živi samo od čuvanja svog gola, poželjno je i da napadne tuđi. Pogotovo ako mu je fizička sprema na nivou igrača Lige šampiona

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *