Došao kao veliko pojačanje u Partizan, Muta Nikolić ga oterao posle prvog treninga, a sada je završio karijeru u 21. godini!

Toma Vilsona se malo ko seća, čak ni najverniji navijači crno – belih

Pre dve godine Australijanac Tom Vilson je bio prvo pojačanje crno-belih u sezoni 2017/18. Najavljivan kao čudo od igrača, ali se nije snašao.

Po dolasku Mute Nikolića nije ni dobio šansu, jer Muta nije želeo da forsira anonimne mlade strance, pa se Vilson vratio u Australiju, a sada je samo dve godine kasnije završio karijeru.

MUTA ČUVA SRPSKE IGRAČE

– Ja nisam bio kada je potpisao. Prvo moramo da vidimo u kakvom je stanju. Kod mene samo jaki prolaze, oni koji su zanimljivi za klub i rezultata koje možemo da ostvarimo. Meni neiskusan stranac ne treba.

– Bolje da forsiramo našu decu i da našu reprezentaciju popunjavamo, nego da mladom strancu probijamo karijeru preko Partizana – rekao je tada Muta Nikolić.

Ovog momka svojevremeno je na Sautern metodist univerzitet (SMU) doveo legendarni Leri Braun, ali se Vilson tamo nije dugo zadržao, jer je Braun zbog neslaganja sa upravom fakulteta, podneo ostavku.

Vilson je igrao za Sidnej i dobrim partijama je zaslužio poziv i u seniorsku reprezentaciju Australije, da bi potpuno neočekivano odlučio da u 21. godini okonča košarkašku karijeru i posveti se ragbiju.

Tekst >(Telegraf.rs)