Do polaska na pripreme još dva potpisa u Humskoj: Stiže najbolji igrač BiH, ne zavisi od Tošića! Bek rekao – da

Mozzart sport piše…

U klupskom fudbalu, na teritoriji Srbije, vest dana je nagovešten odlazak Đorđa Jovanovića u belgijski Briž, međutim, da uprava Partizana radi na dva razboja svedoči saznanje da bi u Humskoj 1 uskoro trebalo da se pojavi i treći novajlija ovog leta – Goran Zakarić.

U pitanju je krilni vezista sarajevskog Željezničara, zvanično najbolji igrač Premijer lige Bosne i Hercegovine minule sezone, s kojim su crno-beli u poodmaklim pregovorima. Štaviše, MOZZART Sportu je rečeno da će on posle Nemanje Nikolićaiz Spartaka i Rikarda Gomeša iz portugalskog Nasionala da postane sledeći fudbaler koji će osvežiti tim Miroslava Đukića.

Ranije se pominjalo da Zakarić čeka epilog statusa Zorana Tošića – s obzirom da pokriva istu stranu terena kao popularni Bambi – međutim, sva je prilika da potpis 25-godišnjeg fudbalera iz Gradiške nije uslovljen, već da u Beograd dolazi s namerom da očaja konkurenciju po krilnim pozicijama.

Nekadašnji prvotimac Kozare, Širokog Brijega, zagrebačkih klubova Dinama i Lokomotive, Slaven Belupa i Zrinjskog ulazi u poslednju godinu ugovora sa Željom i Partizan će ga, očekuje se, dobiti po finansijskim uslovima koji neće opteretiti budžet.

Osim Gorana Zakarića – strelca 18 i asistenta za još 11 golova minule sezone – Partizan bi mogao pre polaska u Ptuj na glavni deo letnjih priprema (21. jun) da dobije još jednog fudbalera iz regiona. Ponovo po desnoj strani. Mada, defanzivnijeg. Reč je o beku Martinu Milecu iz Maribora, s kojim su crno-beli precizirali sve uslove saradnje, međutim, konačni dogovor „koče“ Ljubičasti iz Ljudskog vrta.

Milec je odradio tek jednu od tri godine ugovora i Maribor za njega traži obeštećenje od nekoliko stotina hiljada evra. No, možda to i bude dostižno za Parni valjak. Posebno kad legne novac od prodaje Đorđa Jovanovića Brižu.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport

Autor : Aleksandar Joksić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *