Đukić :Želimo da se vratimo na pobednički kolosek

NIZ od 34 utakmice bez poraza na domaćoj sceni je prekinut protiv Voždovca u sredu, a u Humskoj nema očaja, čak ni velike zabrinutosti. Trener “valjka” Miroslav Đukić pred današnji derbi na “Karađorđu” protiv Vojvodine (19-Arena1) veruje u spremnost ekipe da mračnu epizodu iz duela sa “zmajevima” zameni osmesima koji će crno-belima dati značajnu injekciju samopouzdanja pred prvi meč plej-ofa Lige Evrope sa Videotonom

– Psihički je teško spremiti ekipu i bitno je da igrači vrate samopouzdanje. Verujem da će moja ekipa pružiti maksimum, dati sve od sebe i odigrati dobro. Želimo da se vratimo na dobar kolosek u još jednoj teškoj utakmici – jasan je Đukić.

– Olako smo primali golove u sredu. Svaki poraz boli, ali teški porazi mogu da pomognu ekipi, da krene dva koraka napred. Ne možemo da živimo samo od ofanzive, već moramo da radimo za ekipu, defanzivni aspekt je veoma bitan jer bez toga nema uspeha. Ne možemo da prođemo u Evropi ako primimo pet golova, ne možemo da pobedimo Voždovac ako primimo tri gola.

– Đurđević je dobio udarac u mišić, imao je otok, videćemo da li je sposoban da u Novom Sadu bude sa nama. U slučaju Kosovića smo zadovoljni iako nećemo moći da računamo na njega 15-ak dana. Zadovoljan sam jer povreda nije ozbiljna kako smo u početku mislili.